Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planul nebunesc al baronilor de a câştiga alegerile pe şest! (presa)

io9.gizmodo.com
plan

Cunoscuti pentru aroganta si obraznicia lor atat in vremurile de glorie, cand tineau in mana fraiele intregii tari, dar si atunci cand DNA a inceput sa toace la ei, atotputernicii lideri politici din teritoriu au intrat, de vreo jumatate de an, intr-un inexplicabil con de umbra. Pentru ca este greu de crezut ca acesti baroni, care vreme de doua decenii au reprezentat legea si statul ba chiar creadeau ca pana si pe Dumnezeu! – in teritoriu, renunta acum, dintr-o data, la puterea lor. Sau barem la afacerile controlate direct sau prin tot felul de intermediari, relateaza National.

rosii Planul nebunesc al baronilor de a castiga alegerile pe sestache!

In campania electorala, marile partide rivale intra uneori cu candidati comuni

Mai mult decat atat, pana si grosul baronilor care mai sunt inca pe functii au anuntat printre apropiati ca nu vor mai candida la alegerile locale din iunie.galben Planul nebunesc al baronilor de a castiga alegerile pe sestache!Dar si ca, aidoma celorlalti baroni care deja au zburat de pe posturile detinute, nu se vor implica deloc in campanie si nu vor sprijini pe absolut nimeni dintre ceilalti candidati. Si, poate, daca nu se prezentau chiar atat de „fecioare” neprihanite, nici nu ar fi atras din nou atentia asupra lor…

Nu mai vor „trofee”

vot Planul nebunesc al baronilor de a castiga alegerile pe sestache!

Bietii alegatori habar nu au ca, indiferent pe cine pun stampila, tot mafia transpartinica o sa castige

De asemenea, un alt aspect interesant este si faptul ca aceasta strategie surprinzatoare a fost adoptata atat de catre unii influenti lideri de la centru, care controlau inclusiv primariile marilor municipii sau consiliile judetene importante, cat si de catre liderii de la nivelul unor localitati mai mici. Cu totii merg acum pe burta, de parca nici usturoi nu au mancat, nici gura nu le miroase. Si dau a lehamite din mana atunci cand staff-urile calite in atatea batalii electorale ii intreaba nauciti de ce nu mai candideaza, mai ales ca „toate cartile sunt ca si facute”. Iar atunci cand binevoiesc sa dea o explicatie, o fac soptit, pe un ton consirativ, ca nu vor sa mai fie „trofee pentru DNA”, asa ca mai bine se retrag.

Cu falimentu-n glanda!

Si, poate, atat uman, cat si politic vorbind, aceasta explicatie tine la unii. Insa nu mai are nicio relevanta atunci cand stii ca acesti baroni care fac acum pe resemnatii au construit, de-a lungul vremii, adevarate imperii financiare, mai ales din afaceri derulate cu statul, in speta chiar cu institutiile pe care le conduceau. Ca doar cine nu stie in tara asta ca n-aveai cum sa pupi vreun contract cu anumite primarii sau consilii judetene daca nu aveai binecuvantarea baronului. Contra cost, bineinteles. Asa ca, daca s-ar retrage din functii sau de la butoanele politice, toate aceste afaceri s-ar prabusi peste noapte.

La doua „sageti”

Si uite cum aceasta cumintenie ciudata a atras atentia structurilor, mai ales ca, sa nu uitam, multi dintre respectivii baroni sunt deja vizati de mai multe dosare de coruptie. Numai ca misterul s-a lamurit de-abia dupa ce s-a aflat ca acestia incearca sa joace, pe sestache, la doua capete. De fapt la doua „sageti”. Pentru ca s-au retras doar pentru a fi siguri ca tot ei castiga alegerile locale, fie si din umbra. Iar ca sa fie siguri de reusita, au aranjat sa fie bagati in prima linie a alegerilor oameni de-ai lor de casa, indiferent daca pentru asta unii au trebuit retrasi din propriul partid si bagati in tabara rivala. Oameni tineri, pe care sa-i poata prezenta drept „emanatii” manifestatiilor din Piata Univeristatii. Cu buna stiinta a „dusmanilor politici de moarte”, care, la randul lor, au cerut sa poata aplica si ei aceeasi schema la alte primarii. Deci este vorba doar de niste jalnice rocade transpartinice subterane, cu care spera sa insele vigilenta electoratului, dar si a procurorilor. Iar daca bietii alegatori s-ar putea sa nu miroasa la timp combinatia, cu totul altfel stau lucrurile cu organele de ancheta. Mai ales ca au si inceput deja sa se stranga probe zdrobitoare in acest sens.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.