Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planul reducerii cheltuielor bugetare a băgat în priză miniștrii PNL: Ce spun Sebastian Burduja și Mircea Fechet

cheltuieli

Planul reducerii cheltuielor bugetare a băgat în priză miniștrii PNL: Ce spun Sebastian Burduja și Mircea Fechet

Ministrul Energiei Sebastian Burduja a precizat, referitor la planul de măsuri de reducere a cheltuielilor la bugetul de stat, că salută intenţia de eficientizare a aparatul administrativ. El a adăugat că există o nevoie mare de forţă de muncă în mediul privat şi persoanele care nu îşi fac treaba la stat vor avea alte oportunităţi în mediul privat.

„E cert că există o nevoie mare de forţă de muncă în mediul privat şi sunt persoane care, dacă nu livrează pentru stat, de fapt pentru cetăţenii pe care îi slujesc, sunt convins că vor avea alte oportunităţi în mediul privat. Eu salut această intenţie de a eficientiza aparatul administrativ. Dacă ne gândim la cheltuielile statului român, cu siguranţă fiecare conducător de instituţie trebuie să-şi facă o analiză şi să vadă cine performează, cine nu performează, cine dă dovadă de competenţă profesională va fi binevenit să rămână, cine nu, repet, în mediul privat este o criză cumplită de locuri de muncă şi economia va fi recunoscătoare pentru acest impuls”, a declarat Sebastian Burduja, luni la finalul şedinţei conducerii PNL, chestionat despre acest subiect.

MInistrul Energiei a mai precizat, în legătură cu reducerea cheltuielilor cu bunuri şi servicii, că va face o analiză în acest sens în următoarea perioadă.

„O să facem toată această analiză în perioada imediat următoare. Nu ne temem să tăiem din cheltuieli, din contră, din experienţa mea, şi am făcut asta şi la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, atunci când vii cu propuneri de eficientizare, totul merge mai bine, aparatul merge mai bine, pentru că oamenii înţeleg că există totuşi o răspundere”, a completat Burduja.

Ce spune Mircea Fechet

Pe de altă parte, ministrul Mediului Mircea Fechet a afirmat, referitor la planul de reducere a cheltuielilor bugetare că instituţia pe care o conduce va respecta legislaţia în vederea unor astfel de economii la buget. Liberalul a mai spus că nu crede că vor fi trimişi oameni acasă şi nu acesta e rolul noii legislaţii. „Sunt optimist că nu vom pune în pericol actul administrativ din cadrul ministerului”, a adăugat el.

„Bineînţeles că, la fel ca toate celelalte ministere, vom respecta întru totul legislaţia ce urmează a fi adoptată în vederea reducerii cheltuielilor, fie că discutăm despre numărul persoanelor cu funcţie de conducere, fie că vom discuta despre reducerea numărului demnitarilor, de îndată ce va fi adoptat acest act normativ suntem pregătiţi cu fiecare scenariu posibil să intrăm în legalitate de a doua zi”, a precizat Fechet.

Ministrul Mediului a mai precizat că nu crede că vor fi trimişi oameni acasă.

El a mai spus că nu crede că vor fi trimişi oameni acasă şi este optimis că actul administrativ nu va fi pus în pericol, după ce vor fi luate aceste măsuri.

„Nu sunt convins că vom trimite oameni acasă. De fapt, nu cred că acesta va fi rolul legislaţiei. În măsura în care se va diminua numărul de funcţii de conducere, eu sunt convins că ministerul se poate descurca foarte bine şi cu un număr mai mic de directori, spre exemplu, la fel cum ne-am descurcat foarte bine şi atunci când s-a redus la jumătate numărul consilierilor de la cabinetul fiecărui demnitar, la fel cum nu s-a întâmplat nimic atunci când am rămas doar cu cinci secretari de stat în loc de 7. Sunt optimist din acest punct de vedere că nu vom pune în pericol actul administrativ din cadrul ministerului”, a explicat ministrul Fechet.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.