Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planul saudiților în cazul jurnalistului mort: prinţul moştenitor al Arabiei Saudite nu cunoştea detaliile operaţiunii

Twitter
Jamal Khashoggi

Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, nu cunoştea detaliile operaţiunii care a rezultat cu moartea jurnalistului Jamal Khashoggi în interiorul consulatului saudit la Istanbul, a informa un oficial saudit familiar cu ancheta, relatează site-ul agenţiei Reuters, informează Mediafax.

"Nu au existat ordine ca el să fie omorât sau răpit", a informat sursa, care a vorbit în condiţii de anonimitate şi care a adăugat că a existat în schimb un ordin de a aduce criticii regatului înapoi în ţară.

"Mohammed bin Salman nu a cunoscut detaliile acestei operaţiuni şi cu siguranţă nu a ordonat răpirea sau uciderea nimănui. Ar fi cunoscut instrucţiunile generale de a le transmite oamenilor să se întoarcă", a mai declarat sursa.

Khashoggi, editorialist al publicaţiei The Washington Post şi un critic al politicilor Riadului, a dispărut la 2 octombrie după ce a intrat în consulatul saudit la Istanbul pentru a obţine acte pentru căsătorie. Arabia Saudită a recunoscut vineri, la mai mult de două săptămâni de la dispariţia acestuia, că jurnalistul a murit în interiorul clădirii, în "urma unei lupte".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.