Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planul SUA în Marea Neagră: Rolul Turciei în NATO se termină, dacă România achiziționează submarine, conform unei analize a GEOSTRATIGIKA

tass.ru
submarin rusesc

Achiziționarea unor nave de suprafață de către România are, desigur, un sens, dar achiziția de submarine ce ar putea însemna?

Dacă România va cumpăra submarine, acest lucru va însemna că rolul Turciei în NATO s-a încheiat întrucât până acum Marea Neagră a fost un teren al Rusiei și Turciei, scrie rador.ro.

Bucureștiul va intra în procedura de achiziție a unor submarine pentru Marea Neagră, o mare facilă pentru localizarea submarinelor, întrucât, în mod evident, primește și presiuni din partea Occidentului.

Achiziționarea unor nave de suprafață de către România are, desigur, un sens, dar achiziția de submarine ce ar putea însemna?

Un cunoscător al problemei a spus pentru geostratigika.gr că România este presată de NATO să joace rolul Turciei în regiune. Americanii văd că Turcia nu are dorința de a rupe legăturile cu Rusia și, prin urmare, plănuiesc ”înlocuirea” Turciei cu România în operațiunile de la Marea Neagră.

Nu este o exagerare să spunem că, dacă, în final, România va achiziționa submarinele franceze despre care se discută, acest lucru va însemna că Turcia se va afla cu un picior (n.red. va fi marginalizată) în afara nucleului operațional al NATO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.