Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planul Urbanistic General trebuie corelat cu o noua Lege a Capitalei

Gabriela Firea PUG

Primarul General, Gabriela Firea, a avut astazi o intalnire de lucru cu reprezentanti ai Directiilor de Urbanism si Patrimoniu din cadrul PMB si cu cei ai asocierii de experti care lucreaza la intocmirea Planului Urbanistic General al Bucurestiului (PUG), document strategic pentru dezvoltarea orasului.

In cadrul intrevederii s-a facut o analiza a etapelor de realizare a proiectului, atat din punct de vedere tehnic cat si financiar si au fost discutate principalele probleme care au aparut in procesul de derulare a contractului, unul dintre motivele pentru care acest proiect a stagnat fiind lipsa de comunicare intre departamentele si institutiile care trebuiau sa ofere date necesare intocmirii PUG (harti utilitati, regim juridic terenuri, spatii verzi etc.) "E necesar sa mentinem un ritm de lucru sustinut, astfel incat sa nu mai fim pusi in situatia unor amanari ale acestui proiect, vital pentru Bucuresti. Am inceput deja demersurile pentru ca institutiile cu care colaboram pe acest proiect sa ne furnizeze informatii cat mai rapid, in acest sens fiind in curs de elaborare un protocol cu Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara, pentru ca municipalitatea sa poata avea o baza de date actualizata, cu toate proprietatile publice si private din Bucuresti. Planul Urbanistic General presupune o reglementare urbanistica unitara a orasului si creeaza premisele unei dezvoltari armonioase, sustenabile si eficiente a Bucurestiului ", a declarat Gabriela Firea.

Totodata, in cadrul intrevederii, reprezentantul Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu", arhitectul Tiberiu Florescu, a declarat ca PUG-ul, odata finalizat, poate fi cu adevarat operational, doar daca va exista o noua lege a Capitalei, initiativa pe care Gabriela Firea a avut-o de altfel, in calitatea sa de senator.

Primarul Capitalei a explicat ca santierele si lucrarile de infrastructura din Capitala nu sunt corelate, din cauza faptului ca exista sapte bugete si sapte unitati de decizie administrativa in Bucuresti. O noua Lege a Capitalei ar putea reglementa toate domeniile, transporturi, sanatate, salubritate etc.

In acest context, s-a stabilit crearea unui grup de lucru care sa lucreze la elaborarea unui nou proiect de Lege a Capitalei, Universitatea Ion Mincu oferind expertiza necesara in acest sens.

NOTA

Contractul de realizare a PUG-ului este atribuit unei Asocieri de sase firme, a carui lider este Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu".

Valoarea totala a contractului este de 35.225.000 lei (fără TVA) și un termen de implementare de 41 de luni de la data emiterii primei note de comanda, la care se adauga perioada de garantie si asistenta tehnica de 12 luni de la data semnarii procesului verbal de receptie finala.

Contractul prevede parcurgerea următoarelor etape:

1.Etapa 1: elaborarea formei sintetizate a Planului Urbanistic General în vigoare și stadiul actual al dezvoltării urbane – 4 luni;

2.Etapa 2: elaborarea Planului Urbanistic General și a Regulamentului Local de Urbanism – 17 luni;

3.Etapa 3: întocmirea documentațiilor specifice obținerii avizelor necesare aprobării Planului Urbanistic General al Municipiului București și a Regulamentului Local de Urbanism de către Consiliul General al Municipiului București și obținerea acestor avize – 4 luni;

Acest document, strategic pentru dezvoltarea oricărui oraș, reglementează organizarea rețelei stradale, organizarea arhitectural-urbanistică, modul de utilizare a terenurilor, dezvoltarea infrastructurii edilitare, statutul juridic și circulația terenurilor și protejarea monumentelor istorice, conform unui comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.