Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planurile pentru prospectarea petrolului în regiunea protejată Arctic National Wildlife Refuge din SUA au fost blocate în lipsa protecţiei pentru urşii polari

Museums Victoria
urs polar

Planurile pentru efectuarea de studii seismice în vedere prospectării petrolului în regiune protejată Arctic National Wildlife Refuge din Statele Unite sunt blocate din cauza lipsei de protecţie pentru urşii polari, a anunţat Departamentul de Interne, citat de Reuters.

Kaktovik Inupiat Corp (KIC), compania care a solicitat permisiunea de a efectua cercetarea, nu a reuşit să efectueze activităţile necesare pentru a identifica locurile de adăpost ale urşilor din regiunea unde urmau să aibă loc activităţile, a spus purtătorul de cuvânt al Departamentului de Interne, Melissa Schwartz, potrivit news.ro.

Citește și: Valeriu Gheorghiță anunță când se va renunța la purtarea măștii în România

Renunţarea probabilă la planul de studii seismice este cea mai recentă piedică în calea ambiţiei din ultimele decenii de a transforma refugiul arctic într-o frontieră producătoare de petrol.

Producţia de petrol din Alaska a scăzut de la sfârşitul anilor 1980, când statul producea mai mult de 2 milioane de barili de brut pe zi. În prezent, producţia sa de ţiţei este de aproximativ 500 de barili pe zi.

Fostul preşedinte Donald Trump a adoptat în 2017 o legislaţie fiscală care ar fi permis forajele în regiunea artică protejată, iar guvernul federal a organizat o vânzare de licenţe în ultimele zile ale preşedinţiei acestuia.

Identificarea locurilor de adăpost ale urşilor era necesară pentru ca agenţia federală Fish and Wildlife să acorde companiei permisiunea de a efectua operaţiuni seismice în apropierea urşilor polari, a spus Schwartz.

Compania a fost informată astăzi că cererea sa nu mai poate fi activată”, a spus purtătorul de cuvânt.

Preşedintele Joe Biden şi secretarul de interne desemnat Deb Haaland se opun exploatărilor petroliere în regiunea protejată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.