Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Plata despăgubirilor pentru fermierii ale căror culturi au fost afectate de secetă vor începe la jumătatea lunii septembrie: OUG, discutată de Guvern

seceta

Plata despăgubirilor pentru fermierii ale căror culturi au fost afectate de secetă ar urma să înceapă la jumătatea lunii septembrie, afirmă reprezentanţii Ministerului Agriculturii. Ordonanţa de Urgenţă în acest sens este discutată în şedinţa de Guvern de luni, anunță news.ro.

Premierul Ludovic Orban a vorbit, la începutul şedinţei de Guvern de luni, despre ordonanţa de urgenţă privind despăgubirile pentru fermierii afectaţi de secetă.

Citește și: Ludovic Orban îl face praf pe Alexandru Rafila: ‘Niciodată un guvern nu poate să impună aşa ceva’

Reprezentantul Ministerului Agriculturii a cerut introducerea pe ordinea de zi suplimentară a proiectului de ordonanţă de urgenţă pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat acordat producătorilor agricoli care au înfiinţat culturi în toamna anului 2019 şi care au fost afectate de seceta pedologică, sub rezerva obţinerii avizelor.

Acesta a explicat că, după ce OUG va fi publicată în Monitorul Oficial, fermierii vor avea zece zile calendaristice pentru a se înscrie la APIA, după care va exista un termen de control administrativ pe 5 la sută din cereri.

Reprezentantul Minsterului Agriculturii a estimat că la jumătatea lunii septembrie ar putea începe plăţile.

Citește și: Avertisment dur! Doctor: ‘Vor fi și situații în care unii părinți își vor trimite copii la școală chiar cu febră’

"Scurtaţi cât mai mult procedurile şi nu aşteptaţi evaluarea, faceţi rapid verificările prin sondaj, că nu e mare lucru, astea le transmiteţi verificările spre serviciile deconcentrate", a cerut Ludovic Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.