Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Plata orelor suplimentare efectuate de către polițiștii de penitenciar pentru 2021 a fost efectuată

penitenciar inchisoare

Ministerul Justiției anunță, miercuri seara, că plata orelor suplimentare efectuate de către polițiștii de penitenciar pentru 2021 a fost efectuată în totalitate, iar pentru 2022 a fost pus în dezbatere publică proiectul de Ordin. „Ministerul Justiției a tratat problema drepturilor polițiștilor de penitenciare din cadrul ANP cu maximă deschidere, sens în care, pe parcursul anului 2022, au avut loc mai multe întâlniri de lucru și comunicări cu reprezentanții organizațiilor sindicale. Referitor la plata orelor suplimentare efectuate de către polițiștii de penitenciar, Ministerul Justiției face următoarele precizări: Pentru anul 2021, plata acestora a fost efectuată în totalitate”, potrivit unui comunicat de presă, scrie Mediafax.

Pentru anul 2022, la 31 martie, a fost pus în dezbatere publică Proiectul de Ordin al ministrului Justiţiei privind condițiile de acordare a majorării de 75% din salariul de funcție pentru munca suplimentară prestată în anul 2022, peste programul normal de lucru de către polițiștii de penitenciare.

„Conform acestuia, munca suplimentară prestată peste programul normal de lucru, de către polițiștii de penitenciare, care nu se poate compensa prin ore libere plătite în următoarele 60 de zile după prestarea muncii suplimentare, se plătește cu drepturile salariale corespunzătoare pentru orele prestate peste programul normal de lucru, la care se adaugă o majorare de 75% din salariul de funcție, proporțional cu orele efectiv prestate peste programul normal de lucru. În situația în care organizațiile sindicale nu au obiecții sau propuneri de modificare, ordinul va fi supus aprobării și publicării în Monitorul Oficial”, se menționează în finalul comunicatului MJ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.