Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Plătesc ONG-urile de mediu? Un cioban atacat de urs a obținut daune în valoare de 100.000 de lei de la Ministerul Mediului

Facebook
urs ursi

Un cioban din judeţul Prahova, care a fost atacat de urs în toamna anului 2021, a obţinut daune morale în valoare de 100.000 lei de la Ministerului Mediului, decizia, care nu este încă definitivă, fiind susţinută de două instanţe, notează Agerpres.

Conform portalului instanţelor de judecată, Tribunalul Prahova a respins, miercuri, ca nefondate, apelurile declarate de către persoana în cauză şi de Ministerul Mediului împotriva deciziei pronunţată în septembrie 2022 de Judecătoria Câmpina.

La acel moment, instanţa de fond a admis în parte cererea formulată de reclamant, respectiv de către ciobanul atacat de urs, şi a obligat Ministerul Mediului la plata către acesta a sumei de 100.000 de lei cu titlu de daune morale şi 1.000 de lei cu titlu de daune materiale.

De asemenea, ministerul a fost obligat de către Judecătoria Câmpina la plata către reclamant a sumei de 5.100 lei cu titlu de cheltuieli de judecată.

Părţile au atacat decizia cu apel, iar Tribunalul Prahova a respins, miercuri, ca nefondate apelurile. Decizia nu este definitivă.

Potrivit documentelor de la dosar, reclamantul a fost atacat de un urs aflat în căutare de hrană, în data de 25 septembrie 2021. Victima a fost muşcată de faţă şi a suferit multiple traumatisme grave, plăgi şi fracturi ale craniului. Ciobanul a declarat că dacă animalul nu l-ar fi abandonat, probabil consecinţele ar fi fost mult mai grave sau chiar fatale.

În ultimele luni, Ministerul Mediului a fost atacat în mod constant de unele organizații care se opun implementării cotelor de vânătoare la urși, în condițiile în care populația a crescut necontrolat în ultimii ani și atacurile asupra gospodăriilor sunt tot mai dese. Alte state europene refuză să preia exemplare de urși capturate în România. Ba mai mult, în urma unui atac mortal al unui urs în Italia, unele organizații de mediu au propus relocarea animalului în România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.