DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Platforma Aresel îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis retragerea decoraţiei lui Dorin Florea, primarul Municipiului Târgu Mureş

evz.ro
dorin florea

Platforma Aresel a depus la Administraţia Prezidenţială o scrisoare prin care îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis retragerea decoraţiei lui Dorin Florea, primarul Municipiului Târgu Mureş. Dorin Florea a fost decorat în 2011, de către preşedintele Traian Băsescu, cu Ordinul Pentru Merit în grad de Cavaler, potrivit news.ro.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Platforma Aresel, prin declaraţiile publice făcute, Dorin Florea incită la ură împotriva minorităţii rome şi la discriminare a persoanelor care aparţin grupurilor vulnerabile, încălcând astfel prevederile art. 30, alin. 7 din Constituţia României.

Textul la care se face referire prevede că ”sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri”.

Citește și: Florin Cîțu vine cu explicații! Cum se găsesc fonduri pentru anticipate, dar pentru majorarea pensiilor și alocațiilor nu

”Aleşii în funcţii publice nu ar trebui, sub nici o formă, să atace, să discrimineze, să umilească sau să instige la ură împotriva unei persoane sau unui grup de persoane pe motiv de rasă, etnie, naţionalitate, vârstă, religie, sex, orientare sexuală sau categorie socială. Primarul Dorin Florea însă tocmai acest lucru îl face, neţinând cont nici de Constituţia României, nici de reglementările internaţionale privind drepturile omului, drepturi cum ar fi dreptul persoanelor aparţinând minorităţilor de a nu fi discriminate şi dreptul la demnitate. Ceea ce este mai important este că dânsul rămâne indiferent în faţa acuzelor care i s-au adus şi continuă să i se aducă, şi anume că manifestă clar în declaraţiile sale dispreţul faţă de o categorie de persoane, aceste declaraţii stârnind valuri de comentarii rasiste pe reţelele de socializare şi nu numai, prin urmare fiind declaraţii instigatoare la ură pe motiv de rasă şi categorie socială”, au transmis repreezentanţii Platformei Aresel.

Potrvit acestora, primarul Dorin Florea ”nu numai că îşi arată dispreţul faţă de persoanele care fac parte din grupuri vulnerabile şi defavorizate („săraci” şi „ţigani”), dar propune cu nonşalanţă politici publice de control al vieţii intime/private şi de purificare socială, inspirate de doctrina şi politicile naziste”.

Citește și: Olguța Vasilescu a făcut anunțul! Planul pe care îl are PSD

”Considerăm că derapajele primarului Dorin Florea sunt periculoase pentru întreaga societate şi credem că atitudinea edilului este una dezonorantă şi nedemnă de un Cavaler al Ordinului Pentru Merit şi vom insista pentru retragerea decoraţiei conferite acestuia.”, au mai transmis reprezentanţii Platformei Aresel.

Dorin Florea a fost decorat în 2011, de către preşedintele Traian Băsescu, cu Ordinul Pentru Merit în grad de Cavaler.

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea (ALDE), propune realizarea unei anchete sociale pentru cuplurile care vor să aibă copii, care să ţină cont de dovada unui loc de muncă, a unei locuinţe stabile, o "situaţie financiară acceptabilă", "un nivel de educaţie minim stabilit prin lege" şi o vârstă minimă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.