Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Platforma DA cere din nou ca Partidul Șor să fie scos în afara legii

Partidul Șor
Partidul Șor

Unul dintre liderii Partidului Platforma "DA", Dinu Plîngău, consideră că Partidul "ŞOR" ar trebui scos în afara legii, deoarece activiştii săi sunt implicaţi în "corupţie deschisă - mituirea atât a cetăţenilor, cât şi a diferiţilor oficiali".

Potrivit Infotag, într-un briefing de presă, miercuri, el a numit alegerea deputaţilor din acest partid în Parlament "ruşinoasă pentru clasa politică modernă a Moldovei" (însăşi Platforma "DA" în alegerile din 11 iulie nu a putut depăşi pragul electoral şi nu a intrat în Parlament.

Fostul deputat a amintit că "liderul partidului, Ilan Şor a fost direct implicat în furtul unui miliard, iar pe numele unor deputaţi din actuala convocăre a Parlamentului din Partidul "ŞOR" sunt deschise dosare penale pentru implicare în aceeaşi infracţiune".

Plîngău consideră că cel mai potrivit mod de a scăpa de Partidul "ŞOR" este de a trimite o sesizare Curţii Constituţionale din numele noului preşedinte al Parlamentului.

"Lăsaţi instanţa să evalueze partidul, dacă e legitimă prezenţa acestuia în Parlament, precum şi dacă există modalităţi de a exclude formaţiunea din Registrul partidelor politice", a spus el, menţionând că pregăteşte o scrisoare oficială preşedintelui Parlamentului.

El a explicat poziţia Platformei "DA" prin faptul că de către Partidul "ŞOR" au fost intentate 300 de procese împotriva colegii lor, fostei deputate Stela Macari, precum şi au fost iniţiate cinci procese.

"Acest lucru este cauzat de faptul că Stela Macari a denunţat activităţile Partidului "ŞOR" din regiunea Orhei, unde a fost consilieră pentru două mandate, despre activităţile lor de mituire deschisă a populaţiei locale şi a oficialilor. A făcut acest lucru de la tribuna Parlamentului, şi nici astăzi nu tace", a spus Plîngău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.