Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Platforma DA cere interzicerea transportului organizat al alegătorilor moldoveni

https://tg24.sky.it
Roma, autobuze,

Platforma Demnitate și Adevăr a depus la Comisia Electorală Centrală un demers prin care a cerut adoptarea unei hotărâri speciale cu privire la interzicerea transportului organizat al alegătorilor la secțiile de votare în ziua alegerilor parlamentare anticipate.

Solicitarea vine în contextul situațiilor precedente care au existat în procesul electoral. Platforma DA atenționează CEC asupra riscurilor de fraudare a procesului electoral prin folosirea transportării ilegale a alegătorilor de către unii concurenți electorali, transmite Știri.md.

Într-un comunicat de presă, Platforma DA menţionează că în spatele transportării organizate a alegătorilor din raioanele de est stă dorința de influențare a rezultatelor alegerilor libere și corecte prin corupție politică. Platforma DA precizează că a oferit Procuraturii Generale și dovezi video de corupere cu bani la scrutinul local din 2019. Totodată, Procuratura Anticorupție administrează un dosar penal pe faptul transportării ilegale și coruperii alegătorilor.

„Transportarea organizată a alegătorilor din regiunea de est a Republicii Moldova trebuie să fie calificată ca o formă gravă de încălcare a standardelor recunoscute pe plan internațional pentru organizarea alegerilor libere și democratice. Asemenea încălcări creează precondiții pentru a pune la îndoială legalitatea și legitimitatea alegerilor, oferindu-le unor concurenți politici instrumentul de fraudare și manipulare electorală”, se arată în comunicat.

Platforma DA atrage atenţia că este singurul partid politic ce a depus un denunț pe subiectul transportării organizate a alegătorilor la secțiile de votare la ultimele alegeri prezidențiale din 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.