Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Platforma DA o va susţine pe Maia Sandu în alegerile prezidenţiale

maia sandu

Liderul partidului Platforma 'Demnitate şi Adevăr' (PPDA), Andrei Năstase, confirmă că formaţiunea sa va sprijini în alegerile prezidenţiale din 30 octombrie candidatul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, 'în interesul cetăţenilor Republicii Moldova', informează Radio Chişinău. 'Biroul Politic al Platformei Demnitate şi Adevăr a decis deja că va participa la scrutinul prezidenţial din 30 octombrie 2016 prin sprijinirea în campania electorală a candidatului desemnat de PAS', a declarat Andrei Năstase, într-un interviu pentru Deutsche Welle.

Totodată, el a precizat că această decizie a fost luată în situaţia în care Maia Sandu nu doreşte să se retragă în favoarea sa, iar sondajul în baza căruia urma să fie ales candidatul comun nu ar fi edificator, făcând trimitere la un sondaj realizat de Fundaţia 'Konrad Adenauer', care ar plasa-o pe Maia Sandu înaintea lui Andrei Năstase în topul preferinţelor alegătorilor. Potrivit lui Andrei Năstase, 'toată lumea este conştientă de faptul că dacă vom participa la acest scrutin cu mai mulţi candidaţi ai forţelor anti-oligarhice vom favoriza candidatul regimului criminal să acceadă în turul doi, alături de reprezentantul aşa-zisei opoziţii geopolitice'.

De asemenea, Andrei Năstase a anunţat că vineri, pe 14 octombrie, va avea loc şedinţa Consiliului Politic Naţional al Platformei DA, la care va fi analizată situaţia creată şi va fi adoptată o decizie statutară. Totodată, liderul PPDA a dezminţit informaţiile vehiculate de unele instituţii de presă, conform cărora asupra sa s-ar fi exercitat presiuni din partea partenerilor externi în cadrul discuţiilor pe care le-a purtat cu Maia Sandu. Maia Sandu a susţinut joi un briefing în care a declarat că ea ar urma să fie candidatul comun al PAS, Platformei DA şi Partidului Liberal Democrat (PLDM) pentru alegerile prezidenţiale din 30 octombrie, precizând, în acelaşi timp, că decizia finală cu privire la candidatul unic va fi luată cel târziu sâmbătă, după şedinţele birourilor politice ale PLDM şi Platformei DA, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.