Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Platformă de e-learning lansată de Primăria Capitalei, cu 2.000 de ore de învățare

www.bucurestifm.ro
Primăria Capitalei Cișmigiu

Primăria Capitalei anunță că lansează o platformă de e-learning cu 2.000 de ore de învățare din 10 domenii diferite. Platforma conține, ca alternativă de învățare, proiectul „Job de viitor", potrivit Mediafax.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Primăria Capitalei, în condițiile în care cursurile au fost suspendate din cauza pandemiei de coronavirus, autoritățile decid lansarea platformei de e-learning - www.hubproedus.ro, la care pot avea acces zeci de mii de elevi bucureșteni.

„Este vorba despre activități pe care aceștia le pot derula fără a fi expuși unor factori de risc, prin petrecerea timpului în colectivitate. În prezent, platforma oferă peste 2000 de ore de învățare, din 10 domenii diferite, în mediul online: Limbi străine (Engleză, Franceză, Germană, Spaniolă și Italiană), Management ( Managementul afacerilor, Management de proiect si leadership) și Dezvoltare personală (Public speaking, Invață să înveți)”, arată Primăria.

Fiecare domeniu cuprinde 10 ședințe de curs, iar participanții pot accesa oricare dintre cursuri în funcție de vârstă, nivel de pregătire și preferință.

România ÎNCHIDE șapte puncte de trecere a frontierei, de joi dimineața

Platforma propune, ca activitate alternativă de învățare, proiectul „Job de viitor": „Profesioniști în diferite domenii le oferă elevilor o perspectivă asupra pieței muncii din prezent și viitor, dar și consiliere și orientare în carieră. Statisticile arată că 5 din10 absolvenți de liceu au dificultăți în a-și alege facultatea, iar obiectivele principale ale sesiunilor de consiliere țin de autocunoaștere. Elevii de liceu vor învăța să evalueza caracterici și competențe personale, relevante pentru piața muncii, să acumuleze informații referitoare la dinamica meseriilor, să exploreze și să evalueze toate opțiunile pentru alegerea corectă a ocupației profesionale și, ulterior, să își poată stabili pe termen scurt, mediu și lung implementarea unui plan de acțiune”.

Pe platformă vor exista sesiuni video care pot fi sursă de inspirație pentru elevi în alegerea carierei potrivite.

„Prin această platformă, ne propunem să angrenăm un număr cât mai mare de elevi la nivelul Municipiului București, dar și activități de interes pentru copii și adolescenți, un concept integrat de învățare aliniat nevoilor educaționale. Încurajăm, de asemenea, colaborarea dintre părinti, copii și cadre didactice pe parcursul întregului proces de învățare”, se arată în comunicat.

Platforma va fi actualizată constant, în perioada următoare, cu diverse activități non-formale, cursuri, jocuri, fie inregistrate, fie in regim de live streaming, susținute de cei aproape 1.000 de profesori bucureșteni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.