Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Platforma de schimb a criptomonedelor Binance devine acționar la Forbes

binance.com
binance criptomonede

Binance, una dintre cele mai mari firme de criptomonede din lume, va prelua o participație în valoare de 200 de milioane de dolari în Forbes, anunță BBC.

Forbes, cunoscut pentru clasamentul miliardarilor lumii pe care îl întocmește, a declarat că această tranzacție va contribui la transformarea sa într-un lider în furnizarea de informații despre activele digitale, precum Bitcoin.

Dar vestea investiției a stârnit întrebări în rândul observatorilor din domeniul mass-media cu privire la potențialele conflicte de interese.

Binance a dat în judecată Forbes în 2020 pentru defăimare, renunțând ulterior la proces.

Într-o declarație prin care a anunțat investiția, fondatorul Binance, Changpeng 'CZ' Zhao, a declarat că vede mass-media ca pe "un element esențial pentru a construi o înțelegere și o educație pe scară largă a consumatorilor" în ceea ce privește piața cripto și tehnologiile blockchain emergente.

Miliardarul chinez de origine canadiană, a cărui avere netă este estimată la aproape 100 de miliarde de dolari, a intrat ulterior pe Twitter pentru a-și clarifica comentariile, spunând că se concentrează pe sprijinirea Forbes în dezvoltarea tehnologiei sale și numind independența editorială a Forbes "sacrosanctă".

Forbes a declarat că Binance - care s-a confruntat cu controlul autorităților de reglementare din SUA, Marea Britanie și din alte părți - va oferi consultanță în domeniul tehnologiei, ajutând publicația să își "maximizeze marca" și să avanseze în planurile de a converti cititorii în abonați plătitori.

"Forbes a fost extrem de independentă mai bine de un secol, indiferent de proprietatea noastră, iar acest lucru nu se schimbă", a declarat purtătorul de cuvânt Bill Hankes pentru BBC. "Integritatea jurnalismului nostru este cel mai important activ al mărcii noastre".

Tranzacția vine într-un moment cheie pentru industria criptografică. Monedele precum bitcoin au înregistrat o creștere vertiginoasă a valorilor, în timp ce companiile au cheltuit pentru sponsorizări pe stadioane sportive, publicitate și lobby guvernamental pentru a-și extinde influența și a modela reglementările.

Forbes, fondată în 1917, a fost timp de decenii o companie de familie. La fel ca în cazul multor publicații, tranziția de la print la digital a fost dificilă.

În 2013, familia Forbes a scos afacerea la vânzare, iar Integrated Whale Media, cu sediul în Hong Kong, a achiziționat o participație majoritară.

În august anul trecut, Forbes a declarat că se va lista la bursa din New York prin intermediul unei fuziuni cu Magnum Opus, o firmă înființată pentru a cumpăra companii care doresc să se listeze la bursă.

Firmele au declarat că tranzacția, care evaluează Forbes la aproximativ 630 de milioane de dolari și care se așteaptă să fie finalizată în câteva săptămâni, va fi însoțită de o investiție de 400 de milioane de dolari din partea altor parteneri. Binance se află acum în spatele a jumătate din această sumă.

Forbes numără în prezent o audiență de peste 150 de milioane de persoane din întreaga lume, cu 45 de ediții locale licențiate care acoperă 76 de țări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.