Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Platini încinge scandalul de corupție din Qatar: A dat în judecată anchetatorii pentru piraterie

www.stadium.my
Michel Platini

Fostul președinte al UEFA, Michel Platini, ar fi depus o plângere la autoritățile franceze după ce computerul său a fost piratat în cadrul unei operațiuni de spionaj, ceea ce a determinat unitățile de combatere a criminalității cibernetice ale poliției din Paris să lanseze 3 investigații separate. Se pare că Platini a depus o plângere privind un "atac asupra unui sistem de date automatizat" și "furtul și încălcarea confidențialității corespondenței" prin intermediul cabinetului juridic francez Temime, relatează insidethegames, citat de Mediafax.

Se crede că Platini a fost piratat cu puțin timp înainte de a vorbi cu poliția franceză în legătură cu acuzațiile de corupție legate de Cupa Mondială FIFA Qatar 2022. Se spune că Platini ar fi depus mărturie în fața autorităților franceze la domiciliul său din Cassis Bouches-du-Rhône la începutul noului an. În noiembrie, cu puțin timp înainte de începerea Cupei Mondiale FIFA 2022, gazda Qatar a fost acuzată că a lansat o operațiune de spionaj care viza persoane legate de atribuirea inițială a turneului în 2010.

"Aceste acuzații nefondate fac parte dintr-o campanie coordonată și subtilă pentru a afecta reputația Qatarului", a declarat un purtător de cuvânt al guvernului din Qatar pentru insidethegames.

Platini a fost membru al Comitetului Executiv al FIFA în momentul votului pentru Cupa Mondială din 2022 și se crede că a votat pentru Qatar.

Investigațiile efectuate de ziarul Sunday Times și de Biroul de jurnalism de investigație, o organizație neguvernamentală cu sediul tot la Londra, au sugerat că peste 100 de persoane din lumea politică și sportivă au fost vizate, inclusiv Platini și Nathalie Goulet, membru al Senatului francez.

Fostul președinte al Federației Germane de Fotbal, Theo Zwanziger, și Sunil Gulati, fostul șef al Federației de Fotbal din Statele Unite, au fost, de asemenea, piratați de grup.

Jurnalistului francez de investigație Yann Philippin i-au fost furate datele personale la începutul anului 2020, după ce a lucrat la aspectele juridice franceze ale cazului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.