Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veaceslav Platon ar fi cerut azil politic în Marea Britanie

stiri.md
Veaceslav Platon

Veaceslav Platon încă nu a revent în Republica Moldova şi, potrivit unor surse, ar fi depus cerere către autorităţile britanice ca să-i fie acordat azil politic.

Platon încă nu a revenit: Ar fi cerut azil politic. Ce spune avocatulFoto: știri.md

La a 11-a zi de la plecare, Veaceslav Platon nu a făcut declaraţii publice privind locul aflării sale şi nu a comentat informaţiile, lansate în spaţiul public, privind solicitarea de azil, transmite Știri.md cu referire la anticoruptie.md.

Ion Creţu, avocatul afaceristului, care a spus anterior că clientul său va reveni în ţară peste 10 zile, ne-a declarat de această dată că nu cunoaşte când acesta se va întoarce şi nu a fost informat dacă a cerut sau intenţionează să ceară azil politic.

„Atunci când a plecat, Veaceslav Platon mi-a zis că se duce la odihnă. Am vorbit cu el vreo două zile în urmă. Am vorbit doar despre lucru. Am întrebat cum se odihneşte şi mi-a zis că totul e bine. Nu mi-am permis să întreb când revine. Nu este etic. Între noi nu există o relaţie atât de prietenoasă după cum cred unii. Este o relaţie avocat-client”, a declarat Ion Creţu pentru portalul Anticorupţie.md.

Știri.md amintește că controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, nestingherit de nimeni, a părăsit pe 18 iulie R.Moldova.

Acesta ar fi decolat de pe Aeroportul Internațional Chișinău la bordul unei aeronave spre Londra.

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a scris pe pagina sa de Facebook că acesta figurează în mai multe dosare penale gestionate de procurori, astfel încât cel puțin o interdicție de a părăsi țara era obligatorie.

De altă parte, într-un comunicat al PG se menționează că „nu există un dosar care ar necesita aplicarea de măsuri preventive”, asta chiar dacă verișoara lui Platon, Marina Marohina, inculpată în același dosar cu ultimul, la cererea procurorilor a primit măsură preventivă de nepărăsire a localității, însă pe care nu a dat doi bani și a șters putina din nou din R.Moldova, la Londra.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.