Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Platoul s-a deplasat cu până la 10 metri după cutremurele din Turcia' - Semnal de alarmă tras de un seismolog renumit

cgtn.com
seism cutremur

Platoul anatolian s-a deplasat cu până la 10 metri ca urmare a puternicelor seisme produse luni în sudul Turciei, a declarat marţi un seismolog italian, relatează Anadolu, informează Agerpres.

Seismologul Alessandro Amato de la Institutul Naţional de Geofizică şi Vulcanologie (INGV), a declarat pentru agenţia de presă italiană ANSA că seismele au activat o nouă falie la graniţa dintre Turcia şi Siria, care a provocat o deplasare a solului cu până la 10 metri. "A existat o mişcare transversală", a spus el, adăugând că pământul a alunecat orizontal de-a lungul celor două margini ale liniei de falie spre stânga, în direcţia Mării Egee. La rândul său, Tina Larsen, cercetător la National Geological Surveys of Denmark and Greenland (GEUS), a declarat că seismele s-au resimţit în Danemarca şi Groenlanda, potrivit postului de televiziune public KNR din Groenlanda.

Bilanțul este în creștere

Cel puţin 3.549 de persoane au murit şi alte 22.168 au fost rănite în Turcia în urma celor două seisme puternice produse luni, potrivit ultimelor cifre anunţate de preşedintele Recep Tayyip Erdogan, care a precizat că până acum au fost salvate peste 8.000 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.