Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Plecarea americanilor din Marea Neagră ne costă 350 de milioane de euro: împrumut masiv luat de Romgaz pentru a finanţa tranzacţia cu Exxon

Romgaz

Romgaz, companie controlată de stat se pregăteşte să împrumute 350 de milioane de euro printr-un credit sindicalizat de pe piaţa bancară pentru a cumpăra de la Exxon participaţia gigantului american din proiectul de gaze cu OMV Petrom din Marea Neagră, scrie ZF, relatează Mediafax.

Conform unor surse din piaţă, Romgaz ar trebui să plătească în jur de 1 mi­liard de dolari/euro (peste 4,2-4,9 miliarde de lei) pentru 50% din proiectul din Marea Neagră.

Romgaz avea la jumătatea anului în bilanţ deja 3,2 mi­liarde de lei în titluri de stat şi depozite bancare, echiva­lentul a 650 de milioane de euro şi de aceea are nevoie de un împrumut pentru a finanţa tranzacţia cu Exxon.

Exxon vrea să se retragă din proiectul de gaze din Marea Neagră, iar autorităţile române, prin ministrul energiei Virgil Popescu au dus discuţiile astfel încât Romgaz să cumpere participaţia americanilor.

OMV Petrom, unde statul mai are 20% din acţiuni, va conduce proiectul după plecarea americanilor. Proiectul necesită investiţii de câteva miliarde de euro şi 2-3 ani pentru a aduce gazul în reţea astfel încât să fie vândut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.