Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Plecarea lui Jerome Boateng aprinse spiritele la Bayern Munchen

Jerome Boateng

Anunţul oficial al plecării fundaşului Jerome Boateng de la Bayern Munchen a reaprins tensiunile dintre directorul sportiv Hasan Salihamidzic şi antrenorul Hansi Flick, a cărui prezenţă în sezonul viitor pe banca echipei nu este sigură, scrie AFP.

Clubul nu-i va prelungi contractul fundaşului de 32 de ani, campion mondial cu Germania în 2014, a confirmat miercuri seara Salihamidzic cu ocazia meciului pierdut la Munchen în faţa lui PSG în turul sferturilor de finală ale Ligii Campionilor (2-3).

Pentru a-l înlocui pe Boateng din stagiunea viitoare, Bayern a obţinut semnătura unui fundaş central de 22 de ani, francezul Dayot Upamecano, acum la RB Leipzig.

Plecarea lui Boateng "a fost o decizie comună a conducerii clubului şi antrenorul a fost asociat la ea", a spus Salihamidzic. "I-am explicat asta lui Jerome, a înţeles", a adăugat el.

Asociat poate, dar nu neapărat convins, Flick a dat clar de înţeles că regretă această plecare. "Toată lumea ştie ce simt pentru Jerome şi ce calităţi are", a afirmat tehnicianul, ce s-a pronunţat de mai multe ori în favoarea prelungirii contractului lui Boateng cu Bayern.

Când a fost menţionat acest subiect la conferinţa de presă de după meciul cu PSG, Flick a răspuns: "Trebuie să răspund aici întrebărilor în mod profesionist, dar nu trebuie să răspund la toate întrebările dacă nu vreau s-o fac. Să joci puţină comedie, şi asta face parte din viaţa de antrenor."

Această neînţelegere legată de Boateng pune paie pe foc în ce priveşte relaţiile dintre Flick şi Salihamidzic, deja agitate în ultimele săptămâni.

Câştigător a şase trofee în primul lui sezon la Bayern, 2019/2020, antrenorul refuză în continuare să confirme că va rămâne la club în stagiunea viitoare şi evită sistematic întrebarea. "Ce mă interesează este că jucăm bine fotbal, restul nu mă interesează deocamdată", a răspuns el miercuri seară la o întrebare despre viitorul său.

Presa speculează că Flick l-ar putea înlocui pe Joachim Loew pe banca naţionalei Germaniei, una din adversarele României în preliminariile Cupei Mondiale 2022.

Boateng a sosit la Bayern în 2011, de la formaţia engleză Manchester City. El a cucerit opt titluri de campion în Bundesliga, cinci Cupe şi două Supercupe ale Germaniei, două trofee ale Ligii Campionilor, două Supercupe ale Europei şi două Cupe Mondiale ale cluburilor alături de echipa muncheneză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.