Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Plecată din Grecia, flacăra olimpică va sosi miercuri la Marsilia unde 150.000 de persoane o vor întâmpina în prezenţa unui important dispozitiv de securitate

adexchanger.com
flacara olimpica

După douăsprezece zile de călătorie pe mare la bordul ambarcaţiunii cu trei catarge Belem, plecată din Grecia, flacăra olimpică va sosi miercuri la Marsilia unde 150.000 de persoane o vor întâmpina în prezenţa unui important dispozitiv de securitate, cu mai puţin de trei luni înaintea Jocurilor Olimpice de la Paris, informează AFP, citat de Agerpres.

Este pentru prima oară când flacăra ajunge în Franţa pentru Jocurile de vară întrucât chiar dacă Parisul a mai găzduit Jocurile Olimpice, în 1900 şi 1924, principiul flăcării olimpice nu a fost inaugurat decât în 1928 la Jocurile de la Amsterdam.

Ultima sa trecere datează din 1992 de la JO de iarnă de la Albertville, după un prim sejur în 1968, pentru JO de iarnă de la Grenoble.

Flacăra olimpică a fost aprinsă pe 16 aprilie în vechiul sit Olympia, în Grecia, cu 101 zile înaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de vară de la Paris (26 iulie - 11 august). Ea îşi va începe periplul francez din Vechiul-Port din Marsilia, fondat în urmă cu 2.600 de ani de marinari greci, în prezenţa preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron.

Simbolul Jocurilor Olimpice va străbate apoi toată Franţa, trecând prin Antile şi Polinezia Franceză, pentru a ajunge la Paris în ziua ceremoniei de deschidere, 26 iulie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.