Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pledoarie cu scântei în Senat: conflictul Zamfir - Cîțu pe ancheta ROBOR, faza pe ironii și replici acide în comisia juridică

juridica-senat

Comisia juridică a Senatului a ascultat, marți, pledoaria liderului senatorilor ALDE, Daniel Zamfir, care s-a plâns că liderul senatorilor PNL, Florin Cîțu, refuză să se prezinte la audieri în ancheta privind suspiciunile de manipulare a ROBOR, discuțiile fiind presărate cu ironii și replici acide.

Senatorii juriști au pe masă două plângeri, pe lângă cea a lui Zamfir fiind înregistrată și o solicitarea a lui Cîțu de sancționare a lui Zamfir pentru modul în care a procedat cu invitarea persoanelor la audieri.

La ședința de marți a Comisiei Juridice a fost prezent doar liderul senatorilor ALDE.

Daniel Zamfir a spus că nu vrea sancționarea liderului senatorilor PNL, Florin Cîțu, ci doar dorește să știe cale este calea de urmat pentru a-l obliga pe liberal să vină la audieri.

Senatorul PNL Daniel Fenechiu a spus, ironic, că sunt cunoscute „bunele relații” dintre Zamfir și Cîțu, dar și Cîțu a depus o explicație la comisie și liberalul are altă variantă.

„Nu fiti agresivi cu mine, ca nu ma intimidati”, a spus Zamfir.

„Nu sunt agresiv, asta spune Cîțu”, a zis Fenechiu.

„Vedeți ce aberant sunteți?”, i-a replicat Zamfir.

După dezbateri legate de punctul de vedere depus de Citu la comisia juridica, liderul senatorilor ALDE a spus despre liberal: `Omul inseamna ca e patologic`.

Fenechiu a propus, din nou ironic, să se înființeze în Senat o comisie parlamentară de mediere pentru astfel de cazuri.

In discutie a intervenit si liderul senatorilor PSD, Șerban Nicolae, care a spus că argumentatia lui Cîțu este o „vrăjeală de doi bani”.

„Vrajeala asta de doi bani...daca ar face asa si in instanta cel care ar veni doar cand crede ca are o parere de spus, atunci...”

„Nu o luati nemestecata, ca va faceti de ras”, i-a mai spus Zamfir lui Fenechiu in decursul dezbaterilor.

„Eu lucrez pe documentele depuse, nu pe vorbe, nu trebuie sa angajam detectivi, noi discutam o cerere in raport de ce ne-ati depus”, a replicat Fenechiu.

Nu s-a ajuns la nicio decizie, urmand ca saptamana viitoare sa vina si Florin Cîțu pentru explicații la comisia juridică.

Citește și: Accident la Senat în dosarul lui Tăriceanu: raportul senatorilor juriști, suspendat temporar după ieșirea din sală a trei PSD-iști .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.