Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Plenului Senatului a adoptat corelarea criteriilor de competenţă cu durata mandatului funcţiilor de conducere din învăţământ

senat plen

Plenului Senatului a adoptat, miercuri, un proiect care vizează punerea în acord a mandatului funcţiilor de conducere din inspectoratele şcolare şi de director la casa corpului didactic, care este de patru ani, şi condiţiile de ocupare a acestor funcţii privind calificativul anual şi eventuale sancţiuni care se iau în considerare pentru ultimii cinci ani, potrivit Agerpres.

"Numirea în funcţiile de director şi director adjunct, ca urmare a promovării concursului, în conformitate cu legislaţia în vigoare, se realizează pentru o perioadă de patru ani. Faţă de cele prezentate anterior, deşi inspectorii şcolari, inspectorii şcolari generali, inspectorii şcolari generali adjuncţi şi directorii caselor corpului didactic încheie un contract de management cu ministrul Educaţiei Naţionale pe o perioadă de patru ani, cât este perioada unui mandat, calificativele solicitate la înscriere fac referire la ultimii cinci ani", se arată în expunerea de motive a proiectului iniţiat de parlamentari de la UDMR, PSD, PNL, ALDE, PMP, independenţi.

Citește și: A trecut un an de la condamnarea fostului lider PSD! Când ar putea fi eliberat Liviu Dragnea

Modificarea propusă vizează coroborarea perioadelor pentru care se solicită calificativele "foarte bine" cu durata mandatului, respectiv eliminarea discriminării dintre funcţiile de director, director adjunct şi funcţiile de inspector şcolar, inspector şcolar general, inspector şcolar general adjunct cu privire la aceste condiţii.

"În acest sens am elaborat propunerea legislativă pentru modificarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011 pe care o supunem spre aprobare, respectiv solicităm actualizarea în mod corespunzător a Metodologiei de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiei de inspector şcolar din inspectoratele şcolare aprobat de Ordinul nr. 5558/2011, precum şi a Metodologiei de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar general, inspector şcolar general adjunct din inspectoratele şcolare şi de director al casei corpului didactic aprobat de Ordinul nr. 5557/2011, cu modificările şi completările ulterioare", se arată în proiectul de act normativ.

Proiectul a fost adoptat de Camera Deputaţilor, Senatul fiind for decizional în acest caz.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.