Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Plin de drogați prin Constanța: 22 persoane, oprite să intre la un festival de muzică / aveau substanţe interzise

www.ziuaconstanta.ro
mascati perchezitii

Plin de drogați prin Constanța: 22 persoane, oprite să intre la un festival de muzică / aveau substanţe interzise

Un număr de 22 de persoane au fost oprite de jandarmi şi poliţişti să participe la festivalul SUNWAVES 2023 care se desfăşoară în acest weekend la Mamaia, pentru că au fost depistate cu substanţe interzise asupra lor, informează, duminică, Jandarmeria Română, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, a doua zi a festivalului SUNWAVES 2023 a fost una fără evenimente negative, forţele de ordine desfăşurând acţiuni de prevenire şi combatere şi pe străzile, parcările, restaurantele şi barurile din zona festivalului, unde 33 de persoane au fost testate cu etilometru şi 6 persoane cu aparatul Drugtest, iar toate testele au fost negative.

De asemenea, structurile Ministerului Afacerilor Interne au desfăşurat activităţi şi în gări şi autogări care au legături directe cu municipiul Constanţa.

Jandarmii şi poliţiştii constănţeni au aplicat două sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 4.000 lei pentru încălcarea normelor legale prevăzute în OUG 34/2008, privind organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă şi au constatat o infracţiune de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, conform art. 335, Cod Penal. "În ceea ce priveşte prevenirea şi combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de verificare, au fost oprite din a participa la festival 22 de persoane, identificate având asupra lor substanţe interzise la deţinere", menţionează sursa citată.

Totodată, echipajele implicate în acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi de prim-ajutor din cadrul ISU Constanţa au acordat sprijin pentru trei participanţi la festival, dar persoanele respective nu au necesitat investigaţii medicale suplimentare, mai menţionează sursa citată.

Specialiştii din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog au realizat o serie de activităţi cu caracter preventiv, înaintea începerii festivalului şi pe perioada de desfăşurare a evenimentului, în urma cărora aproximativ 270 de persoane interesate au fost informate şi consiliate cu privire la efectele şi riscurile asociate consumului de substanţe interzise, reducerea consecinţelor negative, precum şi modalitatea prin care pot cere sprijin în caz de urgenţă, mai precizează informarea transmisă de Jandarmeria Română.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.