Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ploaie de drone kamikaze în regiunile Kiev și Odesa

Twitter
kamikaze drona

Autoritățile din Ucraina anunță că cel puțin o persoană a murit după ce armata rusă a lovit mai multe ținte din zonele Kiev și Odesa cu „drone kamikaze" furnizate de Iran, potrivit CNN, preluat de  Mediafax.

Rușii au lansat miercuri atacuri repetate cu „drone kamikaze" furnizate de Iran împotriva unor ținte din regiunea ucraineană Kiev și la sud, în Odesa, omorînd cel puțin o persoană, anunță oficialii ucraineni.

„Au avut loc atacuri repetate cu drone kamikaze asupra infrastructurii Bila Tserkva. Există incendii la instalațiile de infrastructură. Există o victimă", a anunțat, pe Telegram, Oleksiy Kuleba, șeful administrației de stat din regiunea Kiev.

Acesta a mai precizat că echipele de urgență intervin, cerînd tuturor locuitorilor din Kiev „să rămână în adăposturile lor". Pericolul este încă prezent", a avertizat Kuleba, în timp ce sirenele de raid aerian au răsunat în regiune.

Kirilo Timoșenko, adjunctul șefului biroului prezidențial ucrainean, a spus că rușii au lansat un atac și asupra orașului Odesa, în sudul țării, folosind o dronă kamikaze model Shahed-136. Timoșenko a explicat pe canalul Telegram că forțele ucrainene de apărare aeriană au reușit să „detecteze și să distrugă drona inamicului deasupra mării".

Serviciile secrete ale SUA au avertizat încă din iulie că Teheranul avea în plan să trimită Rusiei „sute" de drone cu  bombe pentru a fi folosite în războiul din Ucraina. În luna august, un oficial american a declarat pentru CNN că se crede că trupele rusești au facut pregătiri timp de câteva săptămâni pentru a ști sa controleze dronele fabricate de Iran.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.