Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ploi abundente, inundaţii şi pagube materiale la Kinshasa

floodlist.com
inundatii congo

Inundaţii provocate de ploile abundente care au căzut în cursul nopţii au paralizat marţi dimineaţă capitala Republicii Democrate Congo, Kinshasa, unde au fost semnalate pagube materiale, iar arterele principale din centrul oraşului au fost acoperite de apă, conform unor martori şi jurnalişti de la AFP.

Autorităţile congoleze nu au anunţat deocamdată un bilanţ oficial, însă, pe baza mărturiilor şi a imaginilor publicate pe reţelele sociale, pagubele par însemnate în acea metropolă cu o populaţie de aproximativ 15 milioane de locuitori, potrivit Agerpres.

Potrivit martorilor, ploaia a provocat în special o alunecare de teren într-un cartier periferic al oraşului, blocând Drumul Naţional 1 care duce spre vest.

Acest drum, esenţial pentru aprovizionarea oraşului, leagă capitala de portul fluvial Matadi, între Kinshasa şi Oceanul Atlantic. Alunecarea de teren care a afectat carosabilul s-a produs în aşezarea deluroasă Mont Ngafula, unde astfel de evenimente provocate de ploi sunt frecvente, agravate de urbanizarea necontrolată.

În oraş, pârâurile, canalele şi canalizările s-au revărsat, inundând străzile, inclusiv în Gombe, unul dintre cele 24 de districte ale oraşului-provincie Kinshasa, care găzduieşte ministere şi ambasade şi care este în general ferit de problemele zilnice ale celorlalţi localnici, afectaţi de lipsa curentului electric, grămezi de deşeuri şi inundaţii recurente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.