Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ploieştenii, revoltaţi de devansarea cu o oră a paradei militare de 1 Decembrie

Bogdan Nica
huiduieli parada

Parada militară din Ploieşti a avut loc cu o oră mai devreme decât a fost anunţată, încât o mulţime de ploieşteni au ratat-o. În plus, pe un ger de -5 grade, un grup de eleve au fost obligate să se prezinte în faţa publicului în costume populare cu mânecă scurtă.

În opinia viceprimarului Cristian Ganea, vinovat de aceste gafe este primarul Adrian Dobre: “Astăzi a fost o zi importantă pentru noi toţi. Cea mai importantă, am împlinit o sută de ani de la Marea Unire. O zi în care trebuia să fim mândri că suntem români. Din păcate, organizarea evenimentului la Ploieşti m-a mâhnit profund. Poate încă o dată, primarul Adrian Dobre a reuşit să îşi demonstreze incompetenţa. Ploieştenii au ratat parada militară pentru că programul anunţat a fost devansat cu o oră. Nu a fost singura gafă a edilului. A adus în faţa publicului, pentru a ţine o alocuţiune în locul lui, trei eleve.” Acestea, dezvăluie Cristian Ganea, au fost alese de la o şcoală din oraş de consilierul personal al primarului, profesorul de istorie Eugen Prună.

Citește și: Cu ocazia Centenarului Uniunea Elenă din România a donat două statui oraşului Ploieşti

“Copilele au fost obligate să apară în costume populare cu mânecă scurtă, pe un ger de - 5 grade. Deşi nu am avut nici o contribuţie în organizarea manifestării de 1 Decembrie, pentru că sunt viceprimar, şi pentru că îi respect pe ploieşteni, ţin să-mi cer scuze tuturor celor care au fost dezamăgiţi de cele întâmplate astăzi. Îmi cer scuze în numele celor responsabili de acest fiasco, chiar dacă nu am avut nicio legătură cu producerea lui. Ploieştenii merită respect, ploieştenii merită să trăiască într-un oraş cu adevărat european, dar mai ales merită sprijin din partea autorităţilor”, a declarat viceprimarul pe Facebook.

Primarul Dobre s-a apărat precizând că decizia de a devansa festivităţile militare nu-i aparţine lui, ci armatei, care, din cauza gerului, a decis să facă parada mai devreme – ceea ce a declanşat riposta indignată a consilierului George Botez, care a cerut demisia edilului ploieştean: “A fost astăzi, cumva, Ploieştiul ocupat de armată? A fost înlăturată administraţia civilă, a fost vreo lovitură de palat? Că eu nu am auzit de aşa ceva! (…) În mod normal, o asemenea ruşine nu se poate spăla decât printr-o demisie de onoare a primarului”, potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.