Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ploile abundente au făcut cel puţin 12 victime în Coreea de Sud

REUTERS/Thomas Mukoya
kenya inundații

Cel puţin 12 persoane au murit pe durata weekendului trecut din cauza furtunilor care au provocat ploi abundente şi alunecări de teren în Coreea de Sud, informează DPA, potrivit Agerpres.

De sâmbătă şi până luni, 12 oameni au murit şi alţi 13 sunt daţi dispăruţi, potrivit companiilor media locale, care au citat luni Agenţia de gestionare a situaţiilor de urgenţă.

Regiunile din jurul capitalei sud-coreene, Seul, şi partea centrală a ţării au fost cele mai grav afectate de aceste furtuni.

Citește și: Ultimă oră! Traian Băsescu face praf, în direct, alianța PNL-USR-PLUS: ‘Alianța marxisto-liberală’

În oraşul Pyeongtaek, situat la sud de Seul, o construcţie temporară aparţinând unei fabrici de semiconductori a fost distrusă de o alunecare de teren, făcând trei victime omeneşti, a raportat agenţia de presă Yonhap.

În provincia Gyeonggi, trei membri ai aceleiaşi familii au fost ucişi după ce locuinţa lor a fost distrusă de un val de noroi.

Duminică seară, autorităţile sud-coreene au raportat că şase persoane au murit şi alte opt au dispărut în urma inundaţiilor şi a alunecărilor de teren provocate de ploi abundente.

Autorităţile se aşteaptă ca ploile abundente să cadă şi în următoarele zile, în contextul în care sezonul ploios de vară continuă să se manifeste în Coreea de Sud.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.