Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ploile torenţiale au făcut ravagii în Coreea de Sud: 30 de persoane decedate şi 12 date dispărute

monitorulcj.ro
ploi torentiale

Bilanţul deceselor în Coreea de Sud în urma ploilor torenţiale din ultimele şapte zile a crescut la 30, 12 persoane fiind date dispărute şi opt rănite, potrivit raportului publicat duminică la ora locală 10:30 a.m de Departamentul Central pentru Dezastre şi Măsuri de Siguranţă, informează Xinhua.

Ploile torenţiale s-au extins vineri din regiunea centrală a ţării, care include Seul şi zona metropolitană învecinată, către regiunile din sud, provocând decesul a 13 persoane, două din cauze neprecizată, iar una rănită în urma cu trei zile, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Câți bani făcea pe zi Emi Pian din cămătărie și ce se întâmpla cu cei care nu plăteau la timp

Trei persoane au fost găsite decedate, iar trei, date dispărute după ce trei ambarcaţiuni s-au răsturnat în provincia Gangwon, din est, acestea nefiind incluse în bilanţ întrucât cauza decesului a fost catalogată drept accident maritim.

Guvernul a desemnat şapte oraşe şi comitate din regiunea centrală ca zone speciale de dezastru pentru a oferi asistenţă rapidă din partea guvernului central.

Un număr total de 5.971 de persoane din 3.489 de gospodării au fost nevoite să-şi evacueze locuinţele în diferite regiuni din ţară. Dintre acestea, 4.617 rezidenţi nu au revenit încă în propriile locuinţe.

Citește și: Poliția și jandarmeria, mobilizare masivă la înmormântarea lui Emi Pian

Circa 9.300 de hectare de teren agricol au fost inundate, iar 9.491 de incidente implicând pagube materiale au fost raportate inclusiv 4.234 vizând persoane fizice, iar 5.257 ale unor facilităţi publice.

Locuinţe, adăposturi pentru vite, depozite şi sere au fost inundate sau distruse, iar drumuri, căi ferate, poduri şi rezervoare de apă au fost avariate.

Circa 73% dintre proprietăţile deteriorate au fost reabilitate în procedură de urgenţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.