Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ploile torențiale și vântul puternic au creat haos în Sydney: O persoană a decedat, iar doi ofițeri de poliție au fost răniți

sydney

O persoană a decedat, iar doi ofițeri de poliție au fost răniți, miercuri, în urma ploii torențiale și vântului puternic care au creat haos la Sydney, inundând unele zone din oraș, doborând mai mulți copaci și perturbând traficul rutier și feroviar, iar zeci de curse aeriene au fost anulate, scrie Mediafax.

Cei doi ofițeri au fost grav răniți după ce un copac a căzut peste ei, iar o persoană a murit într-un accident rutier care a avut loc timpul furtunii.

Biroul de meteorologie din Australia (BOM) a transmis că în decurs de câteva ore la Sydney au căzut peste 100 de milimetri de precipitații, adică o cantitate pe care în mod normal orașul o primește pe tot parcursul lunii noiembrie.

Aeroportul din Sydney a anulat 20 de curse aeriene după închiderea a două din cele trei piste ale aeroportului, iar majoritatea celorlalte curse înregistrează întârzieri importante.

"Furtuna este destul de intensă în zona aeroportului", a declarat Cait Kyann, o reprezentantă a aeroportului din Sydney.

Citește și: China: Cel puțin 22 de persoane au murit, iar alte 22 au fost rănite în urma unei explozii izbucnite într-o uzină chimică

Compania de distribuție a electricității Ausgrid a comunicat că peste 8.100 de clienți din zona orașului Sydney au rămas fără curent electric din cauza furtunii.

Meteorologii estimează că furtuna va continua aproape toată ziua și au avertizat că vântul puternic va genera valuri de până la patru metri înălțime.

În contrast cu situația din Sydney, în nordul Australiei, în statul Queensland, pompierii se luptă să țină sub control peste 80 de incendii de vegetație care sunt întețite de vântul puternic și temperaturile de până la 40 de grade.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.