Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PMB taie 608 milioane de la străzi, școli și biserici din cauza veniturilor scăzute

gds.ro
bani

Primăria Capitalei este nevoită să taie 600 de milioane de lei din buget (aproximativ 10%), din cauza încasărilor mai mici din cotele din impozit pe primele cinci luni, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat miercuri. Principalele tăieri vor fi de la școli, străzi, spații verzi sau biserici, conform Mediafax.

„Având în vedere gradul efectiv de realizare a veniturilor în primele 5 luni ale anului curent, când se constată o diminuare a veniturilor bugetului local, urmare a încasărilor din cotele defalcate din impozitul pe venit în scădere semnificativă față de aceeași perioadă a anului 2018 se constată necesitatea rectificării atât a unor venituri prognozate a fi încasate la bugetul Municipiului București cât și reducerea unor cheltuieli propuse a se realiza pe parcursul anului curent”, se arată în expunerea de motive a proiectului de rectificare bugetară aprobat, miercuri, în ședința CGMB.

Suma propusă pentru diminuare este, potrivit proiectului de hotărâre, de 608 milioane de lei, adică aproximativ 10% din bugetul total.

Principalele tăieri:

- 35 de milioane de la învățământ,

- 11 milioane de la promovarea culturii tradiționale,

- 33 de milioane de la întreținere parcuri și spații verzi,

- 53 de milioane de la Transporturi,

- 5 milioane de lei mai puțin la biserici,

- 10 milioane de lei mai puțin la Administrația Străzilor,

- Centrul de creație artă și tradiție, minus 11 milioane,

- 3 milioane mai puțin la Poliția Locală,

- Administrația Monumentelor, tăiere de 14 milioane de lei.

Pe de altă parte, 51 de milioane de lei vor merge în plus la Administrația Spitalelor, potrivit proiectuluui de rectificare aprobat în ședința Consiliului General de miercuri.

„În ceea ce privește rectificarea, aceasta a ținut cont de alcătuirea bugetului de stat, care a fost diminuat de către Ministerul Finanțelor cu 25 de procente, prin urmare cheltuielile PMB au trebuit să fie reduse, și să se realizeze o prioritizare a cheltuielilor. Sub nicio formă nu s-au făcut tăieri. Dimpotrivă, bugetul sănătății crește cu 50 de milioane de lei, și sunt și alte creșteri. A trebuit să prioritizăm cheltuielile pentru alte instituții”, a declarat, miercuri, primarul general, Gabriela Firea, înainte de începerea ședinței CGMB.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.