Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO PMP anunţă sesizare la CCR pe Codul administrativ: 'Asistăm la un blat național'

pmponline.ro
PMP sigla

Președintele PMP Eugen Tomac a declarat joi, în plenul Camerei Deputaților unde se discută Codul administrativ, că partidele din Opoziție vor ataca proiectul la Curtea Constituțională, declarând că acesta este un blat național.

"Asistăm la un blat național. Ce se întâmplă este o chestiune clară. Există o înțelegere ca Parlamentul să dea un vot ca aleșii locai sa aibă alt statut decât alți cetățeni. Nu intelegem că functia de demnitate publică este o onoare pe care ne-o oferă socieatea? Sunt categoric împortiva pensiilor speciale. Este o onoare că în această țară, cetățenii deleagaă puterea către aleși. PMP este împotriva ideii de a se crea pensii seciale", a declarat Eugen Tomac.

Citeşte şi: CFR are strategie pentru ieşirea din colaps - Suma necesară pentru investiţii este una URIAŞĂ

Acesta a făcut referire la o prevedere din Codul administrativ, potrivit căreia se vor acorda pensii speciale aleşilor locali, la încetarea mandatului, ce vor fi suportate din bugetul de stat.

Citeşte şi: CFR are strategie pentru ieşirea din colaps - Suma necesară pentru investiţii este una URIAŞĂ

Printre prevederile proiectului legislativ se numără eliminirea pragului de 20% pentru folosirea limbii materne a minorităţilor naţionale în prefecturi, primării, consilii judeţene şi locale, dar şi cum vor fi montate plăcuţele bilingve.

"Ați cedat în anul Centenarului lucruri de nepermis în statul roman. Nu sunt supărat pe UDMR. Faptul că azi aici în Parlament vreti sa dati un vot prin care toate instituțiile se transformă în institutii controlate de minorătăți. E o cedare de nepermis, iar cei care vor da un vot sunteți complici, Opoziția va ataca la CCR codul administrativ".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.