Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PMP, apel către președintele Iohannis să medieze 'răfuiala cinică între partidele parlamentare'

Facebook
PMP

PMP adresează un apel Președintelui României, ca ultimă autoritate în statul român, de a media și soluționa în perioada imediat următoare această răfuială cinică între partidele parlamentare, de la care nu mai avem nici o așteptare. Constatăm că avem trei crize care se suprapun: criza guvernamentală, criza sanitară și criza economică. Românii au nevoie de un guvern și politicieni responsabili.

„Atragem atenția Președintelui României că niciunul dintre partidele parlamentare nu își dorește practic guvernarea țării, iar aceste lupte politice apar în fața cetățenilor ca o fugă de responsabilitate. Atragem atenția PNL în legătură cu faptul că această coaliție cu USR PLUS nu este funcțională nici la nivelul majorităților locale, de la București până la municipiile reședință de județ, nici guvernării naționale. Administrația publică locală și națională este blocată și întreaga societate românească suferă. Practic, toate domeniile confruntate cu situații de criză – sănătatea, educația, mediul de afaceri, nivelul de trai – sunt afectate”, susține PMP.

Partidul precizează că este nevoie urgentă de un guvern care să aibă capacitatea, dar și voința politică, pentru a depași criza politică și sanitară și de a gestiona proiectele incluse în PNRR.

„Urgent, următorul guvern trebuie să rezolve: creșterea prețurilor facturilor de energie și gaze în prag de iarnă, să asigure servicii medicale atât pentru bolnavii cronici cât și pentru cei care sunt afectați de pandemie, să adopte pachete de măsuri pentru sprijinirea mediului de afaceri românesc, să garanteze accesul la educație tuturor copiilor, indiferent că sunt din mediul rural sau urban, pentru a nu adânci și mai mult abandonul școlar.

E timpul ca jocurile politice să înceteze, partidele parlamentare au datoria să lase deoparte fuga de responsabilitate și orgoliile politice și să găsească împreună cu Președintele formula necesară pentru depășirea crizei”, mai spune sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.