Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PMP cheamă descarcerarea la Palatul Victoria: 'PSD vrea interimari pentru a da ultimele tunuri'

Mediafax
tomac eugen pmp

Președintele PMP Eugen Tomac a afirmat, vineri, pentru MEDIAFAX, că propunerile de miniștrii interimari trimise la Cotroceni sunt profund neconstituționale. El a adăugat că Daniel Suciu nu are nici măcar Facultatea de Drept sau experiența necesară pentru a conduce Ministerul Justiției.

Vezi si: SURSE Regrupări pentru răsturnarea Guvernului: calculele PSD din Parlament .

„Propunerile pentru ministerele Educaţiei şi Internelor sunt profund neconstituţionale. Articolul 107, aliniatul 4 din Constituţie spune clar că interimatele sunt de maximum 45 de zile. Or, PSD a avut deja interimari pe funcţiile respective. Deci, Preşedintele şi să vrea nu poate să-i numească pe Leş şi Hurduc la Interne, respectiv Educaţie. În ceea ce priveşte nominalizarea de la Justiţie, evident că nu e bun Daniel Suciu. Nu are nici măcar Facultatea de Drept. El este licenţiat în ştiinţe politice şi a fost jurnalist înainte. Propunerea sa este o încercare a Vioricăi Dăncilă de a-i mulţumi pe baronii PSD din Ardeal, în special pe Radu Moldovan, inventatorul lui Suciu.”, a declarat Eugen Tomac, pentru MEDIAFAX.

Liderul PMP susține că Guvernul se află în „moarte clinică” de când ALDE a ieșit de la guvernare.

„Abia aştept data de 10 octombrie să votăm moţiunea de cenzură şi să ne trezim din acest vis urât reprezentat de guvernarea PSD. Viorica Dăncilă dovedeşte încă o dată că este ruptă de realitate şi nu înţelege nimic din ce se întâmplă în jurul său. Sunt unii în jurul său care o împing să spună şi să facă prostii pentru ca ei să-şi facă jocurile nestingheriţi în spate. PSD vrea interimari pentru a da ultimele tunuri. Pe ultima sută de metri, vor să cheltuie 6 miliarde de lei pe proiecte care nu se vor realiza niciodată, dar vor umple buzunarele clientelei de partid în următorii ani. Guvernul Dăncilă este în moarte clinică – asta se întâmplă deja din momentul în care Tăriceanu a anunţat că scoate ALDE de la guvernare. Pentru situaţia creată, singurii vinovaţi sunt cei de la PSD care nu înţeleg că au pierdut majoritatea parlamentară şi s-au legat cu lanţuri de conducta bugetară. Foarte probabil, va trebui să vină Descarcerarea să îi disloce pe Dăncilă şi pe trepăduşii săi de la Palatul Victoria”, a adăugat Tomac.

El a subliniat că președintele Klaus Iohannis nu are nicio obligație constituțională privind numirea miniștrilor interimari: „Viorica ar fi trebuit să vină cu reorganizarea guvernamentală în Parlament încă de la ruperea formală a coaliţiei”.

Premierul Viorica Dăncilă i-a trimis, vineri, președintelui Klaus Iohannis, noile propuneri de interimari, respectiv Daniel Suciu la Justiție, Gabriel Leș la Interne, Nicolae Hurduc la Educație și Eugen Teodorovici vicepremier pe probleme economice, au afirmat surse din partid, pentru MEDIAFAX.

În total, Klaus Iohannis trebuie să dea un răspuns cu privire la șapte propuneri de interimari, respectiv Daniel Suciu la Justiție, Gabriel Leș la interne, Nicolae Hurduc la Educație, Eugen Teodorovici la probleme economice, Niculae Bădălău la Energie, Ioan Deneș la Mediu și Radu Oprea la relația cu Parlamentul.

CCR a decis, pe 18 septembrie, că președintele Klaus Iohannis trebuie să emită de îndată decretele de numire a miniștrilor interimari. Totodată, Curtea a decis atunci că șeful statului trebuie să răspundă, de îndată, în scris și motivat, legat de refuzul propunerilor.

Potrivit legii, interimatul la un minister durează 45 de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.