Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PMP critică inițiativa Guvernului de a renegocia PNRR: Există riscul ca România să rămână, în 2022, doar cu cererea de plată de aproximativ 2,9 miliarde de euro

F. P.

Partidul Mișcarea Populară consideră că decizia Guvernului Ciucă de a solicita Comisiei Europene o renegociere a PNRR va decala calendarul de implementare pe o perioadă indefinită. „Pe scurt, există riscul ca România să rămână, în 2022, doar cu cererea de plată de aproximativ 2,9 miliarde de euro, înaintată recent”, se arată într-un comunicat al PMP.

„PMP consideră că va exista un singur efect imediat: repetarea scenariului cu fondurile europene pentru cadrul financiar 2014 – 2020. Lipsa de implicare din partea autorităţilor va duce la o absorbţie foarte slabă şi târzie a banilor de la Uniunea Europeană, cu efecte aproape de 0, în special pentru mediul de afaceri.

Pentru a implementa PNRR în beneficiul românilor, Partidul Mişcarea Populară propune pentru renegocierea PNRR trei obiective majore:

Finanţarea la o valoare corectă a proiectelor de investiţii în infrastructură. Pe fondul inflaţiei, banii prevăzuţi iniţial nu vor fi suficienţi.

Susţinerea agriculturii româneşti prin dezvoltarea sistemului de irigaţii şi a unui sistem de distribuţie, colectare şi procesare a produselor agricole.

Dezvoltarea capacităţilor de producţie de energie. Nu este suficient să extragem gazul din Marea Neagră, trebuie să şi traversăm cu ţevile Podişul Dobrogei”, transmite PMP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.