Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PMP: Liberalii și social democrații nu vor ca diaspora să poată vota în condiții decente

Partidul condus de Eugen Tomac acuză cele două mari partide de pe scena politică, PSD și PNL, că nu vor să permită românilor din diaspora să voteze în condiții decente și se împotrivesc modificării legii electorale.

”Ambele partide sunt împotriva schimbării legii care ar putea permite celor patru milioane de români de peste hotare să poată vota în condiţii decente, aşa cum votează cetăţenii altor state ale Uniunii Europene" susțin cei de la Partidul Mișcarea Populară în comunicatul remis AGERPRES.

Pemepiștii sunt nemulțumiți că în Parlament încă nu au fost luate în discuție inițiativele deputatului Eugen Tomac privind înlesnirea participării la vot a cetățenilor români din afara granițelor României.

"În data de 4 martie a acestui an, domnul deputat Eugen Tomac, preşedintele Partidului Mişcarea Populară, a depus în Parlament din nou legea votului prin corespondenţă şi legea votului electronic, ambele iniţiative fiind de şase luni în Comisia comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea propunerilor legislative privind legile electorale, a propunerilor legislative privind modificarea Legii partidelor politice şi a Legii privind finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale. Din luna martie şi până în prezent, Comisia creată special pentru modificarea legislaţiei în ceea ce priveşte organizarea alegerilor nu a organizat nici măcar o dezbatere pe marginea celor două iniţiative şi nici nu a comunicat vreun punct de vedere oficial faţă de acest demers", se mai arată în comunicatul PMP.

Cei din partidul condus de Elena Udrea până nu demult acuză PSD și PNL că pun interesul de partid înaintea interesului cetățenilor români din diaspora.

"Între dreptul tuturor cetăţenilor români de a-şi alege prin vot conducătorii şi interesele meschine ale celor două partide, PNL şi PSD, s-a optat pentru interesele de partid. Credem că românii din diaspora vor înţelege şi trata cum se cuvine această opţiune", se precizează în comunicatul citat.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.