Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PMP nu se lasă: Partidul are trecere la Washington - Cristian Diaconescu, întâlniri la nivel înalt în SUA

www.paginadepolitica.ro
Cristian Diaconescu

În ciuda eşecului de la alegerile parlamentare, PMP continuă să-şi exploateze şansele de revenire în plin plan, bazându-se atât pe aleşii locali, cât şi pe personalităţile din partid. Partidul format în jurul fostului preşedinte Traian Băsescu are încă trecere la nivel înalt în SUA, mai ales în rândul noii administraţii democrate.

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe și consilier prezidențial, un colaborator apropiat al democraților americani, a efectuat zilele trecute o vizită privată în Statele Unite, unde a avut întâlniri cu reprezentanți ai Departamentului de Stat, ai Administrației Prezidențiale și ai Universității George Washington.

Fostul șef al diplomației române consideră că reluarea parteneriatului privilegiat pe care România l-a avut cu Administrația de la Washington ar trebui să fie un deziderat principal al țării nostre. Colaborarea cu Statele Unite a adus României numai beneficii, iar identificarea de proiecte viabile, inclusiv economice, care să consolideze parteneriatul strategic dintre cele două state, se impune, cu atât mai mult în contextul schimbării administrației americane.

Potrivit lui Diaconescu, cooperarea la Marea Neagră, în primul rând, ca proiect regional, nu doar național, ar putea deveni un pilon al politicii externe a României, întrucât noi am promovat întotdeauna o diplomație incluzivă, nu una de excludere a cuiva din joc. Avem nevoie de un proiect de securitate regional, pe care noi am putea să-l generăm, astfel țara noastră putând căpăta o importanță semnificativă atât în relația cu partenerii din Uniunea Europeană, cât și cu Statele Unite, mai susţine fostul ministru.

Cristian Diaconecu afirmă că trebuie să avem inițiativa de a pune pe masă proiecte, bine gândite, din care România să aibă de câștigat. "Avem un atu important, pe care trebuie să-l folosim. SUA își doresc un partener puternic la Marea Neagră, iar puterea nu vine doar din zona apărării. Un factor de stabilitate si securitate în Europa de sud-est, așa cum este România, trebuie să fie consolidată din punctul de vedere al statului de drept și să se dezvolte economic. Putem atinge aceste obiective numai dacă suntem serioși, aplicați și consecvenți. Indolența și lipsa de coerență nu au cum să ne aducă succes", mai afirmă fostul consilier prezidenţial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.