Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PMP pune condiții pentru susținerea alegerilor anticipate: PNL și USR să voteze două proiecte de lege

Agerpres
Eugen Tomac

Eugen Tomac a declarat, luni, că PMP va susține organizarea alegerilor anticipate, cu condiția ca deputații din PNL și USR să voteze pentru proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi și pentru inițiativa PMP de reducere a numărului de parlamentari.

„Colegiul Național al PMP a luat decizia de a susține alegerile anticipate. Considerăm că atunci când nu mai avem soluții cel mai sănătos este să mergem către cetățeni. Dar condiționăm atât PNL cât și USR de două voturi care pot fi date aici în Parlament. Partidul nostru a propus două inițiative. Prima vizează reducerea numărului de parlamentari la 300. Inișiativa a fost adoptată de Senat și se află pe ordinea de zi a Canereu Deputaților. Și doi, revenirea la alegerea primarilor în două tururi. Singura inițiativă legislativă care a fost adoptată de Senat cu privire la alegerea primarilor în două tururi aparține PMP”, a spus Eugen Tomac, în Parlament, potrivit Mediafax.ro.

Citește și: SURSE - Klaus Iohannis pune cruce alianței cu USR-PLUS: mesaj în ședința PNL

Liderul PMP a adăugat că e nevoie de voință politică pentru ca în următoarele săptămâni să treacă cele două proiecte referitoare la alegerea primarilor în două tururi și la reducerea numărului de parlamentari.

„ Nu e nevoie decât de voință politică să facem un front comun ca în următoarele săptămâni să adptăm aceste două legi extrem de importante, pentru că, nu e așa, cu un Parlament mai suplu și parlamentari mai bine pregătiți vom putea face mult mai multă treabă pentru România. Condiționăm alegerile anticipate de aceste două voturi”, a subliniat Tomac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.