Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PMP se va abţine la votul pe proiectul legii salarizării personalului bugetar

Basescu-preia-PMP-516x330[1]

Grupul parlamentar al PMP de la Camera Deputaţilor se va abţine la votul pe proiectul legii salarizării personalului bugetar, a anunţat miercuri deputatul Marius Paşcan. 

"În principiu, nu putem să nu fim de acord cu aceste majorări ca mijloc fundamental de stimulare a românilor să rămână în ţară, dar nu putem nici să ne facem că nu vedem problemele de fond ale proiectului de lege. De aceea, grupul PMP se va abţine la vot. Problema de fond este că ceea ce se reuşeşte de fapt prin promovarea acestui proiect de lege astăzi este în primul rând o punere la zid a demnitarilor, a politicienilor, ei vor fi primii ostracizaţi pentru că nu va înţelege un om rezonabil cum se face că lor li se aplică majorările începând de la publicarea legii în Monitorul Oficial şi altor categorii, poate mult mai îndreptăţite, pe care le reprezentăm cu toţii, cum sunt cei din Educaţie, din Sănătate, vrem să le spunem că trebuie să mai aştepte până la anul. Este nedrept, este ca şi cum ne-am trage spuza pe turta noastră, ca şi cum ne-ar privi soarta noastră şi nu a celor pe care îi reprezentăm", a spus Paşcan, în plenul Camerei, la dezbaterea legii salarizării, informează agerpres.ro.

Detalii despre perchezițiile DNA: Care sunt instituțiile publice vizate de procurori / SURSE


El a adăugat că proiectul legislativ are şi alte lacune, cum ar fi faptul că Guvernul nu a angajat dezbateri cu categoriile socio-profesionale, sindicale, pentru că şi astăzi conflictele "sunt în toi" şi probabil vor urma şi mişcări de stradă, aşa cum au anunţat sindicatele. 

"Este nefiresc să nu existe o grilă de salarizare pentru funcţionarii publici, iar ei să fie lăsaţi la îndemâna bunăvoinţei baronilor locali şi a majorităţilor din consiliile locale", a menţionat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.