Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PMP vine în Parlament cu două propuneri legislative care au în vedere promovarea transparenței instituţiilor publice

pmponline.ro
PMP sigla

Partidul Mişcarea Populară vine în Parlament cu două propuneri legislative care au în vedere promovarea transparenței instituţiilor publice, prevenirea corupției, împuternicirea cetățenilor și maximizarea potențialului noilor tehnologii pentru a consolida responsabilitatea și pentru a promova participarea cetăţenilor la politicile publice, potrivit unui comunicat de presă remis ŞTIRIPESURSE.RO .

Citeşte şi: Guvernul aruncă BOMBA în scandalul Cuminţeniei Pământului. Decizia de ULTIM MOMENT privind returnarea donaţiilor

“Cetăţenii dau socoteală statului pentru situaţia lor financiară şi îşi plătesc la zi datoriile faţă de stat. Statul însă nu mai e atât de binevoitor atunci când îi vine rândul să justifice cheltuielile publice, servind publicului, la cerere, firmituri de informaţii de interes public într-un interval de timp inadecvat”, a declarat deputatul Eugen Tomac, liderul Grupului parlamentar al PMP din Camera Deputaţilor, iniţiator al propunerii legislative pentru modificarea și completarea Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public. Proiectul de lege introduce obligaţia instituţiilor publice de a afişa pe site-urile proprii şi de a actualiza lunar noi categorii de informaţii comunicate din oficiu, cum ar fi informaţii detaliate despre execuţia bugetară şi despre achiziţiile publice.

Cea de-a doua iniţiativă legislativă se referă la modificarea și completarea Legii nr. 215/2001 privind administrația publică locală. „Pin această propunere, ne dorim ca reprezentanţii administraţiei publice locale să fie obligaţi să posteze pe site-urile primăriilor şi consiliilor judeţene ordinea de zi a şedinţelor, hotărârile consiliilor locale/judeţene, procesele verbale ale şedinţelor, documente de interes public, rapoarte lunare privind stadiul lucrărilor de investiţii, care nu se regăsesc expuse spre informarea cetăţenilor în toate unităţile administrativ teritoriale”, au menționat în expunerea de motive deputaţii PMP Eugen Tomac şi Valeriu Steriu, iniţiatorii actului normativ.

Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public și cea privind modificarea și completarea Legii nr. 215/2001 privind administrația publică locală au fost depuse la Camera Deputaților și urmează să intre în dezbaterea comisiilor parlamentare de specialitate.

Citeşte şi: Accident cumplit pe DN 6! Trei persoane au decedat și alte două sunt grav rănite / FOTO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.