Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL a decis să susțină majorarea punctului de pensie cu 15%

Facebook
Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a declarat luni, la finalul unei ședințe a conducerii liberalilor, că partidul a stabilit să propună în coaliția de guvernare o creștere cu 15% a punctului de pensie.

  • „Am discutat la nivelul partidului ca trebuie sa gasim acea solutie prin care sa acoperim cresterea inflatiei, cresterea inflatiei in momentul de fata este de peste 15%. Daca bugetul ne va permite, propunerea PNL este de 15%”, a declarat Ciucă.

Social-democrații susțin că discuția despre procentul de majorare a pensiilor trebuie să plece de la un prag de „cel puțin 10%”.

Al treilea partid de la guvernare, UDMR, a anunțat recent la TVR prin vocea liderului formațiunii, vicepremierului Kelemen Hunor, că „punctul nostru de vedere este că pensiile trebuie crescute cu rata inflaţiei – 15-16%”.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat luna trecută că „nu putem să aşteptăm de la pensionar să plătească ei preţul crizelor şi în condinţiile în care avem o inflaţie de peste 15% eu cred că ar fi corect să ţină cont de această inflaţie creşterea şi atunci, după părerea mea, trebuie să fie o creştere mai mare”, dar a precizat că nu știe dacă bugetul permite o creştere de 15%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.