Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL a vrut grabirea procedurilor in cazul Ponta

valeria schelean

Partidul Naţional Liberal a propus ca votul pe raportul final privind încuviinţarea urmăririi penale în cazul premierului Victor Ponta în Comisia juridică a Camerei să fie dat în cursul zilei de luni, a declarat vicepreşedintele acestui for Valeria Schelean (PNL).

"Am avut astăzi, practic, prima întâlnire în cadrul Comisiei juridice pentru a stabili calendarul discuţiilor cu privire la cererea de începere a urmăririi penale pe numele domnului premier Victor Ponta. Urmează să fie audiat, astăzi, în jurul orei 16,00, la comisie. Aş vrea doar să punctez un aspect. La propunerea PNL, s-a stabilit ca şi raportul final să fie tot astăzi votat. Deci, practic, să nu existe doar audiere în comisie, ci să existe şi un vot din partea colegilor, un raport final ca să poată intra mâine, în plen, votul final în Parlament", a precizat Schelean, potrivit Agerpres, după şedinţa Comisiei juridice, la care a participat şi premierul Victor Ponta.

Ea a adăugat că propunerea PNL a fost făcută în contextul discuţiilor privind audierea premierului în Comisia juridică.

"Nu au fost discuţii cu privire la vot, ci doar propunerea a venit cu privire la audierea premierului, moment în care colegul meu, vicepreşedinte al Comisiei, a propus ca în acest raport preliminar să existe şi o menţiune cu privire la întocmirea raportului final, pentru că această procedură pe Regulament ne obligă să stabilim calendarul şi în ceea ce priveşte finalizarea raportului şi votului în comisie", a susţinut deputatul liberal.

La rândul său, vicepreşedintele Comisiei juridice Ioan Cupcea a spus că a studiat rechizitoriul în cazul premierului Victor Ponta, menţionând că decizia PNL este clară - va vota pentru începerea urmăririi penale.

"Biroul permanent este cel care va stabili exact calendarul de lucru al acestei comisii. Noi facem doar propuneri. Am studiat rechizitoriul, decizia noastră este clară, noi vom vota pentru începerea urmăririi penale", a spus Cupcea.

Acesta a mai precizat că perioada de timp în care se va finaliza acest raport se va decide în Biroul permanent al Camerei, care va avea loc la orele 14,00.

"Noi doar am propus un calendar. Este un termen limitativ prin întinderea lui, deci noi putem să propunem orice alt termen pentru efectuarea raportului în această perioadă de timp, nu mai mult decât 14 zile, dar un termen mai scurt este posibil", a afirmat Cupcea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.