Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL: Absorbtia fondurilor europene trebuie sa devina o prioritate zero

gorghiu blaga

Copresedintii PNL, Alina Gorghiu si Vasile Blaga, au avut marti o întâlnire de lucru cu reprezentantii Coalitiei Nationale pentru Absorbtia Fondurilor Structurale (CNAFS) pentru a agrea masurile necesare stimularii absorbtiei fondurilor europene.

Potrivit unui comunicat remis, miercuri, Agerpres, cu ocazia acestor discutii, liderii PNL au constatat ca majoritatea propunerilor formulate de CNAFS se regasesc în programul de guvernare al partidului, iar alte solutii ale Coalitiei sunt salutare si bine-venite, urmând a fi sustinute de liberali.

'Absorbtia fondurilor europene trebuie sa devina o prioritate zero a fiecarei guvernari întrucât este un instrument facil pentru a recupera decalajele de dezvoltare fata de tarile Uniunii Europene si, implicit, de atingere a bunastarii la care aspira România', afirma liberalii.

PNL arata ca pentru acest lucru sunt necesare demersuri reale de simplificare a legislatiei si procedurilor administrative.

Printre masurile agreate de PNL cu CNAFS se numara: asigurarea unei cofinantari de maxim 2% pentru sectorul non-profit; asigurarea unui termen de rambursare la 20 de zile plus 10 zile, în conditiile furnizarii tuturor documentelor necesare; asigurarea de prefinantare continua pentru sectorul non-profit pe întreaga durata a implementarii proiectelor, pentru cheltuielile cu personalul, prin transe trimestriale/ prefinantare de 30% la începutul proiectului; introducerea ofiterului de proiect la nivelul tuturor autoritatilor de management.

Copresedintii PNL au convenit ca reprezentantii partidului si membrii CNAFS sa continue trimestrial întâlnirile tematice sau de câte ori va fi nevoie, având ca scop comun cresterea nivelul de absorbtie a fondurilor structurale.

La discutii au luat parte reprezentanti ai Asociatiei pentru Implementarea Democratiei (AID), Confederatiei Sindicale Nationale Meridian, Federatiei Sindicatelor Libere din Învatamânt (FSLI), Federatiei Sindicatelor din Educatie 'Spiru Haret', Federatiei Nationale Sindicale Alma Mater, Federatiei Nationale a Sindicatelor din Politie 'SED LEX', Federatiei Nationale a Sindicatelor din Industria Alimentara (SINDALIMENTA-FSIA), Calea Europeana, Asociatiei pentru Integritate Publica, Asociatiei pentru Buna Guvernare, Asociatiei Municipiilor din România (AMR), Institutului National pentru Managementul Conflictelor (INMC) si Academiei Leaders4Romania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.