Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL acceptă devansarea alegerilor prezidenţiale în septembrie

Inquam Photos / Octav Ganea
alegeri vot parlamentare

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat, luni, întrebat dacă liberalii sunt de acord ca alegerile prezidenţiale să fie organizate în luna septembrie, că este atributul Guvernului să stabilească data, oportunitatea şi modalitatea alegerilor şi că foarte probabil se va merge pe acest scenariu.

"Din zona noastră nu am văzut niciun fel de reacţie de negarea acestui lucru. Până la urmă e atributul Guvernului se stabilească momentul, oportunitatea şi, bineînţeles, modalitatea în care se realizează aceste alegeri prezidenţiale. Foarte probabil se merge pe acest scenariu", a spus Ionuț Stroe, la Parlament, întrebat dacă este de acord PNL ca alegerile prezidenţiale să fie organizate luna septembrie.

În 21 februarie, premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, a anunţat, în conferinţa comună cu liderul PNL Nicolae Ciucă, calendarul alegerilor, menţionând că alegerile prezidenţiale vor avea loc în luna septembrie. Ciucă a precizat că nu a primit un mandat în şedinţa BPN al PNL în privinţa calendarului alegerilor prezidenţiale pentru că nu s-a discutat, însă nu va fi o problemă aprobarea lui în forul de conducere al formaţiunii.

Senatul a adoptat, luni, proiectul de lege al UDMR, prin care se propune modificarea datei alegerilor preşedintelui României, stabilind ca alegerile vor putea să aibă loc cu cel mult trei luni anterior lunii în care ajunge la termen mandatul de preşedinte. Camera Deputaţilor este for decizional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.