Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL acuză migrația primarilor în prag de alegeri

traseism

PNL nu a apreciat niciodată migraţia aleşilor locali, fiind un lucru nociv, incorect, în primul rând faţă de parteneri şi în al doilea rând "faţă de voinţa publică, faţă de cetăţeni", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al formaţiunii politice, Ionuţ Stroe, întrebat în legătură cu situaţia de la Timiş în care mai mulţi primari PNL au fost racolați de PSD.

"Să lămurim un lucru: invocarea unor experienţe similare din trecut nu e un argument pentru a încuraja traseismul politic, aşa că orice fel de experienţă de mişcare, de mobilitate a acestor primari de la un partid la altul din trecut nu poate constitui, în momentul de faţă, un motiv de a justifica sau de a încuraja schimbarea partidului în prag de alegeri", a afirmat Ionuț Stroe, la Parlament.

Chestionat în legătură cu faptul că şi PNL a luat de la AUR 19 organizaţii, Ionuţ Stroe a spus: "Indiferent de sensul în care se produce această mişcare, este un fenomen nociv şi aşa va rămâne".

În toate direcțiile

"De altfel, în decursul vremii, PNL, ştiţi bine, a fost partidul cel mai afectat de această migraţie politică, care la un moment dat a fost chiar legiferată prin celebra ordonanţă 55. Îmi aduc aminte că cel puţin 450 de primari liberali au fost transferaţi cu arme şi bagaje la vremea respectivă. Nu vrem să ajungem din nou în acea situaţie. Nu cred că e cazul să comentăm prea mult pentru micile neînţelegeri locale care există în momentul de faţă. Situaţiile nu pot fi asemănate, în mod evident, dar cu siguranţă e un lucru pe care îl dezavuăm, indiferent de sensul în care se produce", a adăugat el.

Stroe a menţionat, referitor la relaţia PNL partenerul de coaliţie, că este "incorect" ca în pragul alegerilor să fie practicat "acest schimb".

"Acum, trebuie să fim foarte sinceri şi să recunoaştem: acest lucru se manifestă cu precădere sau se accentuează în momentul reînnoirii mandatelor. Ar fi corect, cinstit şi onest pentru un primar să meargă şi să răspundă în faţa electoratului alături de partidul pe listele căruia a fost ales. Cât priveşte relaţia noastră cu partenerii de coaliţie, evident că e incorect ca în pragul alegerilor să practici acest, hai să-i spunem schimb, pentru că, indiferent de sens (...,) noi nu am apreciat niciodată migraţia aleşilor locali. Este un lucru nociv. El în mod evident afectează şi diminuează încrederea oamenilor în cei aleşi, dar şi în instituţii. Este incorect, în primul rând faţă de parteneri şi în al doilea rând faţă de voinţa publică, faţă de cetăţeni care au votat un ales local, fie că se numeşte primar sau consilier pe listele unui anume partid politic alături de care, în mod obligatoriu, din punctul ăsta de vedere, trebuie să-şi exercite mandatul până la capăt", a explicat Ionuţ Stroe.

Relația între partide

Întrebat dacă ar trebui să existe o înţelegere între cele două partide de guvernare ca în preajma alegerilor să nu-şi mai ia unul altuia aleşii locali sau membrii de partid, Stroe a spus: "Nu ştiu dacă ar ajuta cu ceva un pact sau un acord între partide, pentru că, indiferent de înţelegerile care au fost până acum în scurta istorie post decembristă românească, migraţia s-a manifestat în toate sensurile".

"Ar trebui să fie la nivel principial un acord între partide, dar în mod evident că nu poţi împiedica acest lucru cu acest document. Eu cred că la nivelul percepţiei publice şi a modului în care oamenii judecă pe cei aleşi ar trebui să fie o schimbare de paradigmă, apropo de încrederea pe care o acordă oamenii într-un anume moment şi felul în care ea poate fi trădată mutându-te la un alt partid", a adăugat liberalul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.