Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL acuză o 'majoritate bizară' Clotilde Armand - PSD împotriva publicării contractelor de achiziții în maxim 15 zile

Primaria Sector 1
Consiliu Local Sector 1 primaria

Consilierii locali din Primăria Sectorului 1 transmit joi, într-un comunicat de presă, că „aparatul administrativ al primarului, împreună cu o majoritate bizară PSD-USR” ar fi blocat o inițiativă PNL care prevede ca toate contractele de achiziție să fie publicate în maxim 15 zile de la semnarea lor.

Citește și: Călugării dezbină coaliția. 31 de deputați USR PLUS, inclusiv Dan Barna, s-au opus finanțării schitului românesc de la muntele Athos: 'O risipă populistă' .

„Consilierii locali ai Partidului Național Liberal în Sectorul 1 luptă pentru o administrație locală transparentă și performantă, capabilă să rezolve problemele oamenilor. În ședința Consiliului Local de joi, 25 februarie, echipa PNL a propus un proiect de HCL care prevede publicarea tuturor contractelor de achiziție publică încheiate de Primăria Sectorului 1, indiferent de suma lor, inclusiv de compania de investiții, Administrația Domeniului Public și toate celelalte entități subordonate Consiliului Local sau din cadrul aparatului primarului.

Transparență pe linie...doar declarativ

Ramona Porumb, viceprimarul PNL al Sectorului 1, a depus un proiect de hotărâre de consiliu local ce prevedea publicarea tuturor contractelor de achiziție publică încheiate de Primăria Sectorului 1, indiferent de suma lor, inclusiv de compania de investiții, Administrația Domeniului Public și toate celelalte entități subordonate Consiliului Local sau din cadrul aparatului primarului.

PNL a propus scurtarea unor termene, astfel încât toate contractele de achiziție să fie publicate în maxim 15 zile de la semnarea lor. Proiectul mai cuprinde publicarea anunţurilor de intenţie, anunţurilor/invitaţiilor de participare şi anunţurilor de atribuire, în termen de 72 de ore de la publicarea în sistemul electronic de achiziții publice.

Din motive de procedură invocate de aparatul administrativ al primarului, precum și de către consilierii PSD, proiectul nu a mai fost inclus pe ordinea de zi în ședința de astăzi.

„Pentru că transparența este un cuvânt care sună atât de bine, mai ales în discursul politic, am considerat important să reducem anumite termene privind contractele și achizițiile Primăriei: 15 zile pentru publicarea contractelor și 72 de ore pentru anunțurile de intenție sau atribuire. Sunt termene decente, care oferă cetățenilor acces la informații și transparență deplină. Din păcate, proiectul PNL a fost blocat în mod complet injust. De ce? Pentru că, iată, nu toată lumea dorește transparență. Invocând „motive de procedură” pe repede înainte, suficient de neclare cât să nu înțeleagă nimeni nimic, dar destul de pompoase cât să sune bine, aparatul administrativ al primarului, împreună cu o „majoritate” bizară PSD-USR, a reușit să blocheze inițiativa. Pentru o secundă am crezut că suntem înapoi în timp, în filmul cu administrația Tudorache-PSD. Cum e posibil așa ceva? Cine nu vrea transparență?

Cine nu vrea ca TOATE contractele de achiziție publică încheiate de primărie și instituțiile subordonate să fie publice? Cine are ceva de ascuns? Noi nu.

Noi tot sperăm că e doar o neînțelegere. Mai sperăm că la ședința viitoare nu vom mai găsi astfel de chichițe procedurale și că va fi adoptat un proiect NORMAL pentru sectorul 1. După patru ani de tunuri și combinații, cetățenii acestui sector au dreptul să știe tot ce se întâmplă cu banii lor, într-un termen cât mai scurt și nu doar în primărie, ci în toate structurile afiliate, inclusiv în celebra companie de investiții”, a declarat Sebastian Burduja, președinte PNl Sector 1”, se arată în comunicatul de presă semnat de echipa de consilieri PNL Sector 1:

Ramona Porumb – viceprimar

Victor Picu

Daniel Ciungu

Adrian Oianu

Dinu Gheorghe

Dan Podaru

Președinte PNL Sector 1: Sebastian Burduja

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.