Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL acuză PSD că pregătește o nouă amnistie: 'A tuturor celor care au construit ilegal pe malul mării şi îşi desfăşoară activitatea'

www.facebook.com
florin roman

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a declarat miercuri că PSD pregăteşte, printr-un proiect de lege adoptat de Senat, "o amnistie a tuturor celor care au construit ilegal pe malul mării".

"O nouă săptămână dificilă în Parlament în care PSD continuă să apere mafia evazioniştilor fiscali. Este a cincea săptămână în care PSD refuză să pună în dezbatere şi la vot acel proiect de amnistiere a evazioniştilor fiscali.(...) O să vă spun cu ce se mai ocupă PSD în Parlament. Ieri au adoptat la Senat un proiect de lege pentru salarizarea poliţiştilor, un subiect foarte important. În acest raport este prins, aşa ascuns, un amendament semnat de senatorul PSD Eugen Teodorovici, care, practic, spune că toate construcţiile ilegale, fie că vorbim de beach baruri, fie de restaurante amplasate pe plaje şi care au fost construite fără autorizaţie de construcţie, nu mai reprezintă infracţiune, ele pot funcţiona în continuare până la autorizare şi nu pot fi demolate. Legea 50 este foarte clară - acolo unde se fac lucrări de construcţie fără autorizaţie de construire se săvârşeşte o faptă penală şi, în plus, dosarul penal este urmat de demolare", a spus Roman la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Citește și: Mică amnistie pentru primării, adoptată în Parlament: restanțierilor li se anulează dobânzile până la sfârșitul anului

El a adăugat că în spatele acestui amendament stă o anchetă penală, începută în judeţul Constanţa, unde a fost identificate 140 de beach baruri transformate în restaurante care funcţionează ilegal, fără autorizaţie de construire pe plajă.

"Şi de această dată există o strânsă cauzalitate între iniţiatori şi unii administratori de aceste beach baruri, restaurante, care ar fi trebuit să fie demolate, iar, practic, prin acest proiect de lege trecut ieri de senat, PSD mai pregăteşte o amnistie a tuturor celor care au construit ilegal pe malul mării şi îşi desfăşoară activitatea. În plus, este blocată o anchetă penală aflată în cercetare in rem. În timp ce acuză diverse tunuri date de guvernarea liberală, adevăratele tunuri se dau în Parlament de către PSD, prin legi care dau drepturi doar evazioniştilor, legi care dau puteri doar mafiei imobiliare", a menţionat Roman.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.