Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL: Adevărul despre revizuirea Constituției, pe înțelesul lui Victor Viorel Ponta

constitutie, constitutia

Liderul PSD Victor Ponta i-a acuzat pe cei de la PNL că nu dau semne că ar vrea revizuirea Constituției! De altfel, președintele Comisie pentru Revizuire a aparținut fostului președinte liberal Crin Antonescu. Acum, liberalii îi dau replica premierului.

”Victor Viorel Ponta face “apeluri fff hotărâte” pe Facebook și declarații foarte foarte foarte mincinoase la televizor, de fiecare dată când deschide gura pe subiectul revizuirii Constituției. Pentru ca Victor Viorel Ponta să nu mai mintă foarte foarte foarte mult pe acest subiect, vreau să-i ofer câteva lămuriri:

1. Procesul revizuirii Constituției nu este menit să-i ofere satisfacție orgoliului lui Victor Viorel Ponta, ci trebuie să servească întregii Românii, de asta PNL susține revizuirea Constituției, dar într-un mod serios și responsabil. Dacă Victor Viorel Ponta nu are răbdare, atunci aceasta este fix problema domniei sale, însă poate le spune și românilor care sunt motivele ce se ascund în spatele acestei nerăbdări, fiindcă discursul său public nu reușește să convingă. Ca orice om matur, Victor Ponta trebuie să înțeleagă că lucrurile nu se fac bătând din picior și nu trebuie să (se) plângă public, ca un copil răsfățat.

2. PNL nu blochează revizuirea Constituției. Acuzația că opoziția ar fi responsabilă pentru blocarea lucărilor Comisiei pentru revizuirea Constituției este o minciună care nu se susține prin dovezi, dar Victor Ponta pare să aplice principiul: “Nu lăsa adevărul să strice o acuzație politică“. În fapt, în cadrul Comisiei pentru revizuirea Constituției, s-au luat decizii cu privire la calendarul lucrărilor Comisiei, iar, potrivit Regulamentului, acestea au fost adoptate cu o majoritate de cel puțin două treimi din numarul membrilor, ceea ce nu ar fi fost posibil dacă PNL ar fi blocat lucrările, pentru că, în absența reprezentanților opoziției, PSD nu putea ajunge la două treimi din voturi.

3. Comisia pentru revizuirea Constituției lucrează. În calitate de Vicepreședinte al Comisiei, pot confirma că membrii Comisiei doresc să lucreze serios și responsabil, să consulte specialiști și experți care pot oferi sfaturi valoroase. De asemenea, 15 mai 2015 este termenul aprobat de Comisie pentru depunerea de amendamente, ceea ce dovedește faptul că lucrările Comisiei progresează și procesul de revizuire a Constituției nu este blocat. Victor Viorel Ponta ar fi putut să se convingă de toate acestea dacă ar fi dat curs invitației lansate săptămâna trecută de mine și ar fi venit la sedința Comisiei.

În concluzie, Victor Viorel Ponta minte când acuză PNL că blochează Comisia pentru revizuirea Constituției și caută public scuze pentru a nu-și asuma ce se va întâmpla cu Constituția, ceea ce arată ca o adaptare politică a vorbei: “Hoțul strigă hoții”.

Constituția României nu poate și nu trebuie modificată doar pentru ca premierul Victor Viorel Ponta să aibă cu ce se lăuda după trei ani de guvernare fără rezultate.”, mesajul transmis de vicepresedintelui Comisiei pentru revizuirea Constitutiei, deputata PNL Valeria Schelean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.