Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL alege un alt mod de a face politică. Ce rol vor avea intelectualii

Facebook/ PNL
Valeriu Stoica Nicolae Ciuca

Nicolae Ciucă, Valeriu Stoica, Teodor Baconschi și Adrian Papahagi au dezbătut rolul doctrinei liberale în contextul actual, la Conferința de lansare a Institutului de Studii Populare, fundația politică a PNL. Evenimentul, structurat în două paneluri, a fost moderat de Sever Voinescu și a avut ca scop să aducă în prim-plan definirea și promovarea liberalismului în prezent, despre responsabilitatea în politică, dar și misiunea intelectualilor în acest demers.

În cadrul evenimentului, a fost subliniată situația complexă a liberalismului, care se confruntă cu provocări din zona de stânga a politicii, dar și cu naționalismul și xenofobia de pe flancul drept. Discuțiile au vizat modul în care liberalismul poate continua să fie un reper pentru România în contextul actual euro-atlantic, dar și rolul intelectualilor pentru ca România să își continue dezvoltarea și modernizarea în Uniunea Europeană.

,,Cred că prin noi înșine nu se adresează doar membrilor PNL, ci ar trebui să fie un îndemn la nivel național, oamenii arată o anumită deznădejde, o insatisfacție față de tot ceea ce înseamnă clasa politică. Dar România din 2023 are o serie de realizări la care nu ne-am fi gândit cu ceva ani în urmă. PNL este cel mai vechi partid din Europa, avem datoria să identificăm și să ne asumăm obiective mărețe pentru modernizarea țării. Este limpede că ,,Prin noi înșine" înseamnă România în UE și în Alianța nord-atlantică.", a declarat Nicolae Ciucă, președintele PNL.

Conform prezentărilor făcute de gazdele evenimentului, conferința urmărește redefinirea rolului intelectualilor în politică și consolidarea poziției PNL ca un actor cheie în viața politică a României.

Institutul de Studii Populare este fundația politică a Partidului Național Liberal care are ca misiune consolidarea doctrinară a partidului, cât și educarea membrilor de partid și a societății conform cu valorile doctrinare ale PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.