Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL anunță 'încă o lovitură pentru ultrașii PSD', după ce CCR a admis parțial sesizarea pe Codul Penal

PNL
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a declarat, joi, că decizia CCR de a admite parțial sesizarea de neconstituționalitate privind Codul penal este o nouă lovitură pentru „ultrașii PSD”, legea întorcându-se acum în Parlament pentru reluarea dezbaterilor.
„Încă o lovitură pentru ultrașii PSD care vor să încalece Justiția din România. Curtea Constituțională a admis parțial sesizarea de neconstituționalitate privind modificările propuse la Codul penal, depusă de Președintele României, Înalta Curte de Casație și Justiție, Partidul Național Liberal și ceilalți colegi din opoziție. Era ultima piesă din pachetul de modificări propuse la legile Justiției și legislația penală care urmărește să-i scape pe infractorii din PSD și ALDE de anchete penale și de pușcărie”, a scris Ionel Dancă pe Facebook.
Acesta a precizat că proiectul de lege urmează să se întoarcă în Parlament pentru dezbateri.
„Acum se vor întoarce în Parlament unde Partidul Național Liberal a cerut reluarea dezbaterilor atât la legile Justiției cât și la Codurile penale și punerea lor în acord cu recomandările Comisiei de la Veneția, formulate tot la sesizarea Partidului Național Liberal și a Președintelui României. Atunci când mulți credeau că nu mai e nimic de făcut pentru a-i opri pe acești borfași să-și facă legi după chipul și asemănarea lor, Partidul Național Liberal a reușit prin sesizarea Comisiei de la Veneția să întoarcă aceste legi nocive din drumul lor care ne-ar putea scoate din rândul statelor Uniunii Europene. Încă nu e totul pierdut, luptăm până la capăt pentru o Românie normală și europeană”, a completat Dancă.
Curtea Constituțională a admis parțial, joi, sesizările de neconstituționalitate formulate de președintele Klaus Iohannis, de partidele din Opoziție și de către ÎCCJ asupra legii de modificare a Codului Penal şi a Legii 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.
Unele prevederi legate de abuzul în serviciu și traficul de influență din Codul Penal sunt parțial neconstituționale. Mai puțin de jumătate din articolele reclamate în obiecțiile de neconstituționalitate formulate de Opoziție, Klaus Iohannis și ÎCCJ, au fost declarate neconstituționale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.